DOLAR 32,3602 0.12%
EURO 35,0439 -0.22%
ALTIN 2.324,830,24
BIST 9.118,220,42%
BITCOIN 2266639-0,49%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

368 okunma

Sarıoğlu’ndan CHP ilçe başkanı Abanoz’un açıklamalarına tepki

ABONE OL
05/01/2021 15:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’ndan, dün yapılan belediye meclisi oturumundan sonra CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un kendileri ve partileri hakkında yaptığı açıklamaya sert tepki geldi. Sarıoğlu açıklamasında, ”ilkesel olarak Akçakoca’nın kazanımı adına ne varsa destekleriz. Akçakoca’ya zarar veren her söz ve davranışın da karşısında yer alırız” ifadelerini kullandı.

Tartışmanın fitilini ateşleyen sözler Abanoz’dan….

Bilindiği üzere Akçakoca Belediye Meclisi’nin 2021 dönemi ilk toplantısı dün saat 16.00’da belediye meclis salonunda gerçekleşmişti. Toplantı sonunda bir açıklama yapan CHP ilçe başkanı Abanoz, parti olarak mevcut durumda 2 MHP ve 1 Ak Parti üyesinden oluşan Meclis Denetleme Komisyonu’na CHP’den de bir üyenin katılmasını talep etmelerine rağmen, yapılan teklifin MHP’li ve Ak Partili üyelerin ret oyları nedeniyle hayata geçmediğini söylemişti. ”Neden muhalefetin denetimde yar almasını istemiyorsunuz” ifadesini kullanan Abanoz, açıklamasının devamında ise ”iki ortak kafa kafaya verip kapalı kapılar ardında farklı işler mi planlıyorsunuz?” demişti.

”Her zaman Akçakoca’nın ve Akçakocalıların hak ve menfaatlerinin yanında olduk” 

Abanoz’un açıklamasına bugün yanıt veren Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ise yaptığı açıklamada, kafa kafaya vermek ifadesini ayıplamanın yanı sıra, başından beri Akçakoca’nın menfaatlerine olan işlerde evet dediklerini, diğer durumda ise karşı olduklarını ve olacaklarını her platformda dile getirdiklerini söyledi.

”Demokratik denetimlere her zaman desteğiz fakat oldu bittilerle bu iş olmaz”

Ak Parti ilçe başkanı, CHP grubunun yapmış olduğu teklifin gündemde yer almadığı gibi, öncesinde de kimseyle görüşülüp görüş ve önerileri alınmadan yapıldığını, kendilerinin CHP’nin komisyonda temsilci bulundurmasına karşı olmamakla birlikte, CHP’lilerin bu konuyu daha önce kendilerine sorma nezaketi bile göstermediklerini ileri sürerek, ‘siyaseti oldu bitti kurnazlığıyla yapmak yerine, istişareye ağırlık veren, fikir alış verişini önemseyen bir siyaset tarzıyla bize gelinmiş olsaydı elbette bizler de yaklaşımımızı ona göre tayin ederdik. Bilinmeyen bir gündemle, diğer siyasi temsilcilerin görüşlerini dikkate almadan yapılan bu acelecilik, ilkeli siyaset prensibine önem gösteren parti meclis grubumuzca uygun görülmedi” dedi.

”CHP’nin komisyona üye vermesine tabii ki de karşı olmayız. Mesele başka.”

Ak Parti ilçe başkanı Sarıoğlu, CHP’lilerin denetim komisyonuna üye vermek istemeleri talebine, mevzuatı esnetmek pahasına da olsa destek verebileceklerini, siyasette demokratik katılım kanallarının artırılmasından yana olan bir parti geleneğinden geldikleri için bu tür talepleri yerinde gördüklerini ifade ederken, sorunun bu olmadığını, CHP grubunun bu tür isteklerini istişare etmeden, anlık reflekslerle hayata geçirme yaklaşımlarını doğru bulmadıklarından gündeme almadıklarını söyledi.

”Her meclis üyesi başlı başına bir denetim aygıtıdır zaten. Bunu da bilmeleri gerekir”

Başkan Sarıoğlu, açıklamasının sonunda ise şu ifadeleri kullandı:

” Şunu da eklemek isterim ki belediye meclis üyelerinin her biri komisyonlarda yer alsınlar ya da almasınlar zaten denetim üyeleridir. Meclis üyelerinin asli görevlerinden biri de belediye başkan ve yönetiminin yaptıkları işleri denetlemektir. Örneğin komisyonlarda yer almayan CHP ve İYİ partili meclis üyeleri yazılı müracaatlarıyla belediyeden her konuda bilgi, belge, doküman alabilirler. Bu arkadaşlarımızın komisyonda yer alma taleplerini saygıyla karşılamak yanında, böyle bir denetleme yetkilerinin zaten var olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.”

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.