DOLAR 32,5662 0.13%
EURO 34,9128 0.66%
ALTIN 2.440,370,32
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21731360,73%
Düzce
25°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

369 okunma

SAYIN YANMAZ SİZ ARTIK BELEDİYE BAŞKANISINIZ, MÜTEAHHİT DEĞİL

ABONE OL
30/04/2019 10:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın yeni belediye başkanı Okan Yanmaz’ı seçimlerde gösterdiği inanılmaz performans ve elde ettiği zafer nedeniyle bir kez daha kutlamak istediğimi belirterek yazıma başlamak istiyorum.

Güzel bir çalışma, hırslı ve inançlı bir mücadele ve elde edilen muhteşem zafer.

Hepsi bu… Bu kadar sayın başkan. Artık seçim döneminin ruh halinden çıkınız ve oturduğunuz makamın sizin omzunuza yüklediği sorumluluklara göre hareket ediniz.

Gelgelelim bu sorumluluğun ağırlığına göre hareket etmeyi gerektiren en ciddi sorunlarımızdan birine. 

Esentepe Kordon’da yer alan arsaya, mülk sahipleri bina yapamasın, ilçenin nadide deniz manzarası kapanmasın diye seçim öncesinde mücadele etme sözü verdiniz.

Birilerinin özel mülkü olan imarlı bir arazide inşaat ruhsatını da aldığı koşullarda bina yapmasına bir engel olmadığını bir inşaat müteahhidi olarak herkesten önce siz biliyordunuz oysa.

Bu bilgiye rağmen başından beri arsayı satmaktan yana olan Güçlü ailesi ile neden bir görüşme yapmadınız.

Şunu biliyoruz ki geçmişte, Güçlü ailesi ile inşaat piyasasının kendi şartları içinde rakip olduğunuz projeler vardı.

Sözkonusu arazinin satın alınması da dahil bazı projelerde doğrudan ya da dolaylı olarak karşı karşıya geldiniz. Hatta bir tanesinde rakip firma, bir araziyi şu anda ortağı olduğunuz şahısla ciddi rekabet ederek satın alınca, bu ticari yenilginin sizi etkilememiş olacağını varsaymamız artık mümkün değil. 

Fakat bunlar geçmişte, inşaat sektörü içinde yaşadığınız rekabetlerdi. Bu mevzular sizin için artık geride kalmalı sayın Başkan. 

Bu konular, yani rekabet piyasasında yaşadığınız iyi kötü hadiseler, 1 Nisan sabahından itibaren makam odasına girmeden ceketinizle birlikte vestiyere bırakmanız gereken konulardır artık.  

Siz bugün tüm Akçakoca’nın belediye başkanısınız. Bugün artık bir inşaatçı değil hak ve adaletle memleketin sorunlarına eğilmesi gereken bir idarecisiniz. 

Güçlü İnşaat firması dahil, geçtiğimiz aya kadar rekabet ettiğiniz tüm kişi ve ve firmalar da sizin rakibiniz değil artık. O halde bahsi geçen araziyi satmak için her türlü uzlaşmadan yana olduğunu beyan eden firmanın temsilcileriyle bugüne dek neden bu konuyu görüşmediniz.

Firma sahibi ile kendiniz doğrudan görüşmek istemeseniz bile başkan yardımcılarınızı ya da herhangi birini neden kendisine göndermediniz. Neden kendisini bir yere davet etmediniz.

Tüm Akçakoca halkı olarak hepimiz o araziye bina yapılmamasını, o olanın yeşil kalmasını istiyoruz. Bu konuda size desteğimiz tamdır. Fakat sorunu normal yollardan çözmek yerine dolambaçlı yollara sokmaya, çözümü imkansız hale getirmeye neden tevessül ediyorsunuz.

Meselenin çözümü basit… Firma sahibiyle görüşerek uygun koşul ve fiyatla o araziyi kamulaştıracak, Akçakoca’nın yeşil alan envanterinde değerlendireceksiniz

Sayın Yanmaz, siz önce size doğru uzatılan eli bir tutun. Karşı taraf uzlaşmadan kaçıyorsa biz Akçakoca halkı olarak, medyası ve STK’larıyla, tüm imkanlarımızla devreye gireriz. Ama siz önce üzerinize düşeni bir yerine getirin.

Bahsi geçen firmanın Akçakoca’ya çok sayıda eğitim kurumu kazandırdığını, sosyal desteklerde bulunduklarını biliyoruz. Bu arsa konusunda da belediyemize her türlü kolaylığı sağlayacağını düşünmekle kalmıyor, firma sahibinin kendi samimi beyanlarından hareket ederek, inanıyorum.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.