DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2073557-2,30%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

390 okunma

SEDAT YEMENİCİ AK PARTİ’DEN İSTİFA DİLEKÇESİNİ VERDİ

ABONE OL
29/05/2018 17:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Partinin 15 yıllık üyesi ve 22 Kasım 2014’te yapılan ilçe kongresinde başkanlığa aday olan Sedat Yemenici, bugün ilçe seçim kuruluna istifa dilekçesini vererek Ak Parti ile yollarını ayırdı.

Ayrılma gerekçesi olarak esnaflık yaptığı dönemde Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından haksız muameleye tabi tutulduğunu ve geçen süre zarfında parti teşkilatının kendisinin yaşadığı mağduriyet karşısında suskun kalmasını gösteren Sedat Yemenici, bu saatten sonra aynı parti çatısı altında kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

İstifa etme kararını bir süredir düşünmesine rağmen ertelediğini de sözlerine ekleyen Yemenici, son olarak geçtiğimiz günlerde Ak Parti milletvekili aday adaylık sürecinde Akçakoca ilçesine yaşatılan haksızlığın bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Ak Parti’den Akçakocalı 4 aday adayı çıkmasına rağmen, hiç birinin milletvekili adayı listesine girememesine oldukça tepkili olduğunu ifade eden Yemenici, eski bir teşkilatçı ve siyasetçi olarak Akçakoca’ya yapılan bu haksızlık karşısında istifa etme kararını kesin olarak aldığını söyledi.

15 yıllık Ak Parti üyesi Sedat Yemenici, ilçe seçim kuruluna sunduğu istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçakoca İlçe Başkanlığına…

Üzülerek söylüyorum ki haksızlığın hak kabul edildiği bu partide 15 yıl boyunca inatla hak ve hakikati savunmaya çalıştım, bedel ödedim.

Son zamanlarda demokrasi, hukuk ve uzlaşma konularındaki Parti politikaları ile şahsi görüşüm uyuşmamaktadır.

Bunlara ek olarak, bu partiyi kişisel çıkarları ve şahsi hırs ve amaçları için kullanmaya çalışan partimiz içinde etkin olan kişilerle Parti içindeki mücadelemde artık yoruldum.

Doğruları savunmaya, yanlışların karşısında olmaya devam edeceğim.

Bu nedenlerden dolayı üyesi bulunduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ediyorum.

İstifamın kabulünü saygılarımla arz ve talep ederim.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.