DOLAR 32,4614 -0.11%
EURO 34,9217 0.07%
ALTIN 2.419,03-0,11
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1873303-3,80%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

341 okunma

Sel afetinden önce uyarmıştı… Aynı şeyler oldu

ABONE OL
19/06/2020 20:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal geçtiğimiz günlerde meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada selzedelerin sorunlarına dikkat çekmiş ve Düzceli milletvekillerine atıfta bulunmuştu. Vekil Tanal’ın Gölyaka’da yaşanan sel afeti öncesi yaptığı bu konuşma sosyal medyada büyük ilgi gördü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Gölyaka ilçesinde meydana gelen sel afeti öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşma sosyal medyada ilgi gördü.

Meclis oturumunda söz alarak konuşma yapan Vekil Tanal, görüşülmekte olan Afet Yasası’nda görülen eksikler ve Düzce’de geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi hakkında görüşlerini bildirmişti. Vekil Tanal, 17-18 Temmuz 2019’da yaşanan sel felaketinde Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmemesi ve afetzedelerin zararlarının tam anlamıyla karşılanmadığını ifade etmişti.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, sel afeti sonrası yıkılan köprülerin ve zarar gören yollarında halen yapılmadığına dikkat çekmişti.

Vekil Tanal konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Görüşülmekte olan bu teklifle, ilgili Afet Yasası’na bir madde ilave edilmekte. Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkındaki Kanun’un biz 1’inci maddesine baktığımız zaman, fırtına, sel, don, dolu, kuraklık ve benzeri nedenlerden dolayı zarara uğrayan vatandaşımıza devletin yardım edeceği söyleniyor. Ancak aynı kanunun 2’nci maddesi “Afet bölgelerinin ilan edilmesi ve bu sürecin başlatılmasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilidir.” diyor. Ancak getirilen bu teklifin 2’nci maddesinde afet bölgesinde olan illeri sayarken… Şu anda Komisyon sıralarında oturan… Düzce’de de meydana geldi, hem de iki sefer geldi; 17-18 Temmuz 2019’da, 21-22 Mayıs 2020 tarihlerinde oldu.

“Düzceli afetzedeler mağdur edildi”

Sel afeti sonrası Düzceli afetzedelerin zararlarının karşılanması yönünde dilekçe verdiğini hatırlatan Vekil Tanal şöyle konuştu:

“Şimdi değerli arkadaşlar, 2’nci maddede… Ben, ısrarla “Arkadaşlar, Düzce gerçekten mağdur, Düzce’yi afet bölgesi ilan edin. 17-18 Temmuz 2019’da -Allah rahmet eylesin,7 ölüm meydana gelmişti- vatandaşın bu zarar ziyanını ödeyin.” diye Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dilekçe verdim.

Arkadaşlar, Esmahanım köyünde 5 tane mahalle var, 5 tane mahalleyi birbirine bağlayan 5 tane köprünün 3 tanesi yıkıldı, hâlen 3’ü de yapılmadı, duruyor. Aynı şekilde, Uğurlu köyünün Bezirgan Köprüsü var; arkadaşlar, bir sene geçti hâlen yapılmadı, duruyor. Aynı şekilde, daha yeni, 22 Mayıs 2020 tarihinde yağan yağışlar ve fırtına nedeniyle vatandaşımız zarar gördü, vatandaşımız perişan. Ne diyorlar, biliyor musunuz? “Efendim, biz ovada bulunan fındıkçıların zararını ödemiyoruz.” Başkanım diyorlar. “Neyi ödersiniz.” dediğimizde “Biz meyilli arazide zarar gören çiftçinin zararını öderiz, ovadaki çiftçinin zararını ödemeyiz.” diyorlar. Peki, arkadaş, çiftçi garibim ne yapsın ya, vergisini veriyor, askerliğini yapıyor, size oy da veriyor, milletvekili seçiyor, belediye başkanı seçiyor ama Düzceliler mağdur. Olmaz değerli arkadaşlar.”

“Israrlarımıza rağmen Düzce afet bölgesi ilan edilmedi”

Vekil Tanal’ın Düzceli Milletvekilllere ithafen yaptığı konuşma esnasında araya giren AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in “Biz düşündük merak etmeyin” şeklinde cevap vermesi üzerine Vekil Tanal, “Hayır efendim, düşünmediniz. Israrımıza rağmen Düzce afet bölgesi ilan edilmedi. Düşünse düşünce Düzcelilerin oyunu düşünürsünüz!” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.