DOLAR 32,5838 0.02%
EURO 34,9221 0.06%
ALTIN 2.430,360,03
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2158113-1,41%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

302 okunma

Sen de Bir Akçakoca Gönüllüsü Olabilirsin

ABONE OL
16/07/2017 09:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ben İngilizcesi ‘volunteer’, Türkçesi ‘gönüllü’ kelimesini çok severim.

Neden mi?

Çünkü farkında olmadan içimizden birileri Akçakoca Gönüllüsü.

Nasıl mı?

Belediyemiz 2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı bir ‘bitkisel yağ geri dönüşüm firması’ ile sözleşme imzaladı. İlçemizde bu kapsamda birçok kamu binasına bitkisel yağ toplama bidonu dağıtıldı.

Haftada 2 gün (Pazartesi ve Cuma) firma aracılığı ile atık yağ toplama işlemi yapılmaktadır. Vatandaşlarımız ve misafirlerimiz 444 28 45 ücretsiz telefon hattından ya da Belediye’nin 611 41 10- 1134 dahili numaradan Çevre Mühendisimiz Deniz Günay hanıma ulaşılıp lavabolara dökülmemesi gereken, pet şişelere biriktirdiğiniz yağları ne yapmaları gerektiğiyle ilgili bilgi alabilirler.

1 lt. yağın 1 milyon ton suyu kirleterek tüm canlılara verdiği zarar bir yana, biriktirdiğiniz bu yağların gelirinin bir kısmının engelliler için tekerlekli sandalye, protez ihtiyaçları, işitme cihazına harcandığı bilinciyle evlerinizden lütfen aldırınız.

Atık piller ise içerisinde civa, demir, nikel, çinko gibi ağır kimyasal metalleri içerir. Diğer atıklarla birlikte çöpe atarsak içerisindeki kurşun işitme kaybı, beyin iltihaplanması, kısırlık ve kansere, civa ise merkezi sinir sisteminin bozulmasına sebep olur. Atık pil kutuları da kamu binalarımızda bulunmaktadır.

Evet siz bir Gönüllüsünüz; farkında olmadan, alışkanlık sandığınız güzel davranışlarınızla, bazen size tuhaf bile bakabilirler. Fakat evinin önünü süpürüyor, yerden çöp alıyor olabilirsiniz. Bulunduğunuz mekanda masanızı siliyor olabilirsiniz. Hayvanları ve doğayı seviyor, onlara saygılı oluyorsunuzdur.

Siz artık bir Akçakoca gönüllüsüsünüz…

Akçakoca Gönüllüsü olarak gördüğüm modern tuvaletlere sahip mekanlardan Esentepe Cafe, Bahçe Cafe, Gönül Kahvesi, Kamelya Restaurant’a ve çalışanlarına hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Şimdi ben de Akçakoca’yı seviyorum, gönüllüyüm diyenlerle bir şey paylaşmak istiyorum. Paralı ise temizdir mantığı ile girdiğimiz camilerimizin tuvaletleri çok bakımsız.

Uzun zamandır görmediğim, üzeri kirli ibrikler kullanılıyor. Elinle tutamazsın bile. Akçakoca’ya hiç yakışmıyor.

LÖSEV’in çok beğendiğim bir bağış kampanyası var; ‘BİR TUĞLA DA SEN KOY. BİR KALEBODUR DA SEN AL’’ gibi. Başkanımızın öncülüğünde bizim de bu şekilde bir kampanyamız olabilir.

Şehrimizde bizlerin ve gelen misafirlerimizin en çok kullandığı camilerimize modern ve hijyen abdesthane, tuvaletler kazandıralım. Bu güzel şehrimizde en çok kullanılan bu mekanları temiz bırakalım.

Sağlıcakla kalın.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.