DOLAR 32,4524 0.12%
EURO 34,4988 0%
ALTIN 2.472,26-0,43
BIST 9.572,62-1,11%
BITCOIN 2055745-4,53%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

292 okunma

Sendika kapatma kararına karşı Akçakoca’da protesto etkinliği

ABONE OL
30/09/2020 18:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri Ankara Valiliği’nin Ankara İş Mahkemesinde sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması için dava açmasını yurt genelinde eş güdümlü basın açıklamasında bulunarak protesto ettiler.

Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilciliğine mensup bir gurup Emekli sendikalarının kapatılma kararını karşı ülke genelinde yapılan yapılan basın açıklaması etkinliğine katılarak Ankara Valiliğinin uygulamasını protesto ettiler.

Akçakoca Eğitim Sen Şubesi önünde gerçekleştirilen protesto eyleminde genel Merkez bildirisini okuyan Akçakoca Emekliler Sendikası Temsilcisi Ali Kulak, bir süre önce Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasının kapatılmasına kararının Bölge İdare Mahkemesince kaldırılmasına karar verdiğini ve Türkiye’de herkesin izin almaksızın kayıtsız ve şartsız olarak sendika kurabileceği yönünde hüküm bulunduğunu vurgulayarak başladı açıklamasına.

Kulak, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bütün bunlara karşın emeklilerin sendikalaşamayacağını iddia eden Ankara valiliğinin gerekli delilleri toplanmaksızın ve hatta valiliğin anlaşılmayan, sendikal eksikliklerin neler olduğunu belirtmediği dilekçesinin dikkate alınarak, hangi gerekçeyle kapatılmak istendiğini içeren tüm taleplerimiz reddedilerek Mahkeme tamamen Valiliğin talebi doğrultusunda , temyiz yolu açık olmak üzere, Sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir.

Bu uygulama ile ülkemizdeki hukuk sisteminin bir kez daha noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir.
Bir kez daha bilinmelidir ki ve bir kez daha hatırlatalım ki, hak örgütümüz olan sendikamızı, mücadelemizi asla bırakmayacağız.

Barış istemeye, hukuksuzluklara, adaletsizliklere, emeğimizin karşılığını istemeye devam edeceğiz. Mücadelemizi engelleyebilecek bir kilit yoktur. Bu günlere haklı ve meşru mücadelemizle geldik. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu engeli aşacak örgütlü gücümüz, mücadele birikimimiz mevcuttur.

Daha önce üst mahkemede bu davayı kazanmıştık, yeniden kazanacağız. Çünkü sadece hukuken değil; sosyal, siyasal, tarihsel olarak da haklıyız. Hem hukuksal olarak hem de örgütlü olduğumuz her yerde mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.