DOLAR 32,5213 -0.09%
EURO 34,7901 -0.23%
ALTIN 2.420,54-0,38
BIST 9.750,491,09%
BITCOIN 21571890,00%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • TİCARET
  • Şifa Kaynağı Olan İçi Dışı Kırmızı ‘Posof Elması’ Tescillendi… Şans Kapıya Dayandı!
1974 okunma

Şifa Kaynağı Olan İçi Dışı Kırmızı ‘Posof Elması’ Tescillendi… Şans Kapıya Dayandı!

ABONE OL
21/08/2020 17:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı 9 köyde yetiştirilen içi de dışı gibi kırmızı olması bakımından büyük ilgi gören elma coğrafi işaret alarak tescillendi.

İÇİ DIŞI KIRMIZI ELMA SADECE POSOF’TA YETİŞTİRİLİYOR

İçi Dışı Kırmızı Posof Elması olarak tescillenen kırmızı elmalardan Akçakoca’da çarşı merkezinde yan yana 3 ağaç var ama Akçakocalılar nedense bu elmalara dönüp bakmıyor.

Endemik bir tür olan Posof Elması aslında tam bir antioksidan kaynağı. Laboratuvar testleriyle antioksidan olduğu tescil edilen Posof Elması şu anda Türkiye’de sadece Posof’a bağlı 9 köyde yetiştiriliyor.

Akçakoca’da ise Merkez çarşı park düzenlemesi kapsamında yapılan ağaçlandırmalar sırasında hobi olarak dikimi yapılan bu ağacın ne kadar değerli olduğu yeterince bilinmiyordu. Fakat bugün endemik bir tür olan Posof elmasının şifa kaynağı olduğu tescillenmiş durumda.

AKÇAKOCA İÇİN BİR ŞANS

Posof elmasının Ardahan’ın bir bölümü dışında hiç bir yerde yetişemiyor olması onu oldukça değerli yapıyor. Aynı elmanın Akçakoca’nın da iklim özelliklerine uyum sağladığı, içinin de dışı gibi kırmızı rengi almasıyla kanıtlanmış oluyor.

Bu özel elma türünü koruyup geliştirmek, ilçenin farklı noktalarına dikimini yapmak hatta ekonomik bir değer haline dönüştürmek için iklimin ve toprağımızın bize sağladığı avantajı iyi değerlendirecek idarecilere ihtiyacımız var.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.