DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.324,990,25
BIST 9.093,810,15%
BITCOIN 2275147-0,40%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

274 okunma

Siyaset Devirleri Geçer… Dostluk ve Akçakocalılık Baki Kalır

ABONE OL
10/02/2021 17:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde Akçakoca Belediyesi ve farklı siyasi partilerin yerel düzeydeki temsilcileri arasında yaşanan gerginlikler, ilçe halkını rahatsız etmeye başlamışken, bugün bir taziye ziyaretinde bir araya gelen ilçe temsilcilerinin verdikleri dostluk görüntüsü takdirle karşılandı.

Kenan ve Muhammed Top’un anneleri olan ve geçtiğimiz hafta vefat eden merhume Ceylan Top’un 7 Mevlidi’ne katılan Akçakoca Belediyesi Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş ve siyasi parti ilçe başkanları, kısacık hayatlarımızda siyaset adına kalp kırmak yerine, barış ve dostluk atmosferinde ânı yaşamanın önemini gösteren bir görüntü oluşturdular.

Hakan Öztaş’la aynı masada oturan Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu, CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, Belediye meclis üyesi Ersin Gümüş ve siyasi parti ilçe yönetimlerinden bazı isimler, Mevlid öncesinde kendi aralarında yerel gündem üzerine sohbet ettiler.

Son günlerde ilçe başkanları ve belediye yönetimi arasında yaşanan tartışmalarda kullanılan kırıcı dilin yerini, taziye evi önünde bu kez, barışın ve hemşehrilik hukukunun birleştirici dili aldı.

Akçakoca’nın görmek istediği asıl fotoğraf da tam olarak böylesine bir fotoğraftı. Siyasete konu olan hiç bir şey, bu şirin ilçede, bir arada yaşayan insanları karşı karşıya getirmemeli, kalplerini incitmemeliydi. Aslolan şey, 3 günlük ölümlü dünyada, acılarımızı paylaşmak için birbirimizden aldığımız güçtü. İlçe yöneticilerimiz bugün bir taziye ziyaretinde aynı masa etrafında oturup muhtemelen başka şeyler konuştular ama verdikleri görüntü, bir Akçakocalı’nın bir diğerine olan bağlılığının her türden siyasetin üzerinde bir kıymette olduğunu gösterdi.

Akçakocalılar arasındaki derin geçmişe dayanan duygusal köprüler, kimi zaman siyasetin yıkıcı dili tarafından tahrip edilse de o köprü, önünde sonunda hepimizi acılarımızı paylaşacağımız bir taziye evinde buluşturacak. Bu duyguyu küçük hesaplara kurban etmek istemeyen ilçe yöneticilerimizin başka başka masalarda oturmak yerine bir arada oturmayı tercih etmeleri, o duygu köprüsünün ne kadar sıkı bağlarla kurulmuş olduğunu gösterdi bize.

Umarız herkesi memnun eden bu görüntüler biteviye devam eder.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.