DOLAR 32,5782 0.27%
EURO 34,9962 0.05%
ALTIN 2.456,040,83
BIST 9.776,580,62%
BITCOIN 21016240,50%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

262 okunma

Siyasette Ahlakını Kaybeden Halkını da Kaybeder

ABONE OL
09/02/2019 09:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da yerel siyasetin gündemi belediye başkan adaylarının vaat ve projeleri üzerinden değil de gayri ahlaki bir zemin üzerinde ilerliyor.

Düşünün… Bir başkan adayı, sahip olduğu söylenen bir internet haber sitesi üzerinden rakip adaylara karşı yalan yanlış haberler yaptırıyor.

Akçakoca’da seçimlere giren başkan adayı, Düzce’den türetilme haber sitelerinden para karşılığında asılsız haberler yaptırıyor.

Aynı başkan adayının yandaşlarınca oluşturulan 10’a yakın sahte internet hesabından her dakika bel atı siyaseti yapılıyor.

Bu sahtecilik ve gayri ahlakilik durumu, kaliteli bir seçim yarışı olanağını ortadan kaldırdığı gibi, tespit edebildiğim kadarıyla, Akçakoca’da bugüne dek görülmedik bir seviyesizlik atmosferi oluşturmuş durumda.

Bu gidişatın devam etmesi halinde, 1 Nisan itibariyle Akçakoca seçimleri, sadece öngörülemeyen sürprizlere sahne olmakla kalmayacak; aynı zamanda ahlâksız yöntemlerde ısrar edenlerin siyasetin dışına itildikleri bir milat olarak da anılacak.

Çünkü Akçakoca halkı, bu küçük ilçede huzurla bir arada yaşamayı, karşılıklı saygıya dayalı bir düzenden yana olmasıyla sağlamış ve toplumsal ilişkilerinde edep – ahlak kriterlerinden uzaklaşanlara da her platformda cezayı kesmesini bilmiş.

Bu memleket çok seçim gördü ama görünen o ki bu dönemki kadar kirletilmiş bir seçim dönemi yaşamadı.

Bir sabah kalkıyorsunuz, telefonunuzdan internete gireyim diyorsunuz, bir de bakıyorsunuz ki bir haber sitesinde Ak Parti’nin Akçakoca ve Kaynaşlı’da adaylarını MHP adayları lehine geri çektiklerini okuyorsunuz.

Haberin detayına bakıyorsunuz, kaynaksız ve tamamen uydurma bir haber olduğunu anlıyorsunuz. Zaten ardından yaşanan gelişmeler ve tekzipler de yalan haberi yaptıranların yanağına bir Osmanlı tokadı gibi aşk ediyor.

Bir başka gün bakıyorsunuz başka bir yalan haber yapılmış. Haberde Akçakoca belediyesinin yemeğe harcadığı paranın 3 buçuk milyon liranın üzerinde bir para olduğu yazılırken, Belediye’den gelen anında yalanlama ile 5 yılda yemek ağırlama masrafının 500 bin lira olduğu gerçeğini belgeleriyle öğreniyorsunuz.  

Bunların ardı arkası kesilmezken, anlaşılan o ki bir başkan adayı yöntem olarak ‘’çamur at izi kalsın. O kendini temizleyene kadar ben köprüyü geçerim’’ seviyesizliğinden medet umar hâle gelmiş.

Aynı adayımızın sahibi olduğu yazılıp çizilen haber sitesinin son bombası ise belediye binasında çalışanların kavga ettiğine yönelik yaptığı haber oldu.

Tam da ‘’ne oluyor? Belediye’de kavga mı olur’’ diye düşünürken yapılan haberin tamamen yalan olduğu ortaya çıkıyor.

Sözde kavgaya karışan kişiler ise sabah ilk iş olarak birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na giderek kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle sözde haber sitesinden davacı oluyor. Muhtemelen bu yalan habere karşı sözkonusu siteye bir cezaî işlem uygulanacak.

Tüm bu kirli yöntemlere baktığınızda bir önemli nokta öne çıkıyor; Belli ki bir başkan adayımız sosyal medya üzerinden sürekli algı operasyonları yaptırarak rakiplerini küçük düşürmeye çalışıyor ve bunu yaparken de her türlü yöntemi kendine mübah görüyor. 

Bunu yapabilir, tercih kendisinin… Fakat benim naçizane tavsiyem bu kirli ve hileli yöntemlerin dönüp dolaşıp kendisini vuracağını görmesi yönünde olacaktır.

Akçakoca bu yollara tevessül edenlere tarihin hiçbir döneminde prim vermedi.  Bunda ısrarcı olmanın ise bahsi geçen adayın sonunu hazırladığını söyleyebilirim.

Düşmanla savaştığında bile desiseden uzak duran bir kültürün mensupları bu numaralara prim vermez çünkü.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.