DOLAR 32,5846 0.29%
EURO 35,0170 0.11%
ALTIN 2.456,030,83
BIST 9.756,210,41%
BITCOIN 20955280,51%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • GÜNDEM
  • Siyasi Partilerin Akçakoca İlçe Başkanları Referandum Sonrası Açıklamalarını Yaptılar
346 okunma

Siyasi Partilerin Akçakoca İlçe Başkanları Referandum Sonrası Açıklamalarını Yaptılar

ABONE OL
18/04/2017 16:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DERGAH AKÇA’DAN AKÇAKOCAYA TEŞEKKÜR MESAJI

DERGAH AKÇA’DAN AKÇAKOCAYA TEŞEKKÜR MESAJI

60 günlük kampanya sürecinin sonunda, 17 Nisan sabahına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin zincirlerinden kurtulmasının sevinci, istikrarlı ve müreffeh yarınlarının umuduyla uyandık.

Son dönemde yaşanan olayların sosyolojik ve toplumsal etkileri,  özelikle bazı Avrupa devletlerin olumsuz propagandaları, terör örgütlerinin baskıları altında geçen süreç, tüm olumsuz şartlara rağmen EVET’ in zaferiyle sonuçlanmıştır.

Hiçbir zaman korkulara boyun eğmeyen Aziz Milletimizin feraseti, kampanya sürecinin başından beri, konunun özünden uzak bir korku propagandası sürdüren HAYIR tarafının karşısında galip gelmiştir.

Yerelde ise, belediye, özel idare ve hükümetimiz eliyle yapılan hizmetlerimizin ve Ak Parti genel siyasetinin yerel yansımalarının sınavı havasına sokulan ve sonuçlarının bu gözle de değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlere, Akçakoca Halkı gerekli cevabı vermiştir. Bu cevap ta bizim de çıkarmamız gereken dersler vardır ve buna göre yerel siyasetimizi ve hizmet anlayışımızı yönlendireceğimiz bilinmelidir.

Bu vesileyle,

Fedakar çalışmalarından dolayı, Seçim Koordinasyon Merkezi başkanı ve yöneticilerimize, ana kademe, kadın ve gençlik kolları yöneticilerimize, köy ve mahalle temsilcilerimize, Belediye Başkanımıza, belediye ve il genel meclisi üyelerimize, kuruluşundan bugüne bu davayı hiçbir zaman yalnız bırakmayan parti teşkilatlarımızın çeşitli kademelerinde görev yapmış yöneticilerimize ve partililerimize,

Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Milletvekillerimiz Ayşe Keşir ve Fevai Arslan’ a, İl Başkanımız Hikmet Keskin’ e, Kıymetli Bakanımız Faruk Özlü’ ye

Tercihini EVET’ ten yana kullanan ve ülkemizin aydınlık yarınlarının kapısını açan tüm Akçakocalı hemşehrilerimize şükranlarımı sunarım.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun.

Turan Güler'den Teşekkür Mesajı

Turan Güler’den Teşekkür Mesajı

Akçakoca genelinde başarılı bir seçim çalışması yürüten ve HAYIR kampanyasının önderliğini yapan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Turan Güler, yazılı bir açıklama yaparak Akçakocalılara teşekkür etti.

GÜLER’İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE..

“ Yaklaşık 70 güne yakın 2017 referandum çalışmalarımızı zor şartlar altında, elimizden gelenin  en iyisini yapmaya çalıştık ve bu süreci kazasız belasız geçirdik.

Bu şartlarda demek ki bu kadar oluyormuş.  Bu süre içinde çalışmalarımıza destek veren yönetim kurulumuza, kadın ve gençlik kollarımıza,  eski ilçe başkanlarımıza, milletvekili adaylarımıza, il genel meclis üyemize ve tüm Partililerimize,  Akçakoca halkına en içten teşekkürlerimi sunarım.”

Turan GÜLER… Akçakoca İlce Başkanı

MHP,Referandumda büyük katkı sağladı

MHP Referandumda büyük katkı sağladı

BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer Akçakocalı hemşerilerim referandum sürecini çok şükür kazasız belasız tamamladık. Türk milleti olarak taşıdığımız sorumluluk ve bilinç ile sandıklara koştuk, yüksek bir katılım sağlayarak görevimizi ifa ettik.

Referandum sonucunda, vatandaşımızın evet-hayır tercihini saygıyla karşılamak durumundayız.2014 yılı yerel seçim sonuçları ile bugün mukayese edildiğinde karşımıza çıkan tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi 5326 oy alarak Akçakoca belediye başkanlığını kazanmıştı.2017 referandum oylamasında Milliyetçi Hareket Partisinin sağladığı katkı sonucu oy oranı  % 60 artarak 8647 ye yükseldiği görülmektedir. Buna göre elde edilen başarıyı sadece kendine mal etmek isteyen Adalet ve Kalkınma partisine seslenmek istiyorum.

Öncelikle teşkilatımız kısa bir zaman diliminde 5000 hane ile birebir görüşerek vatandaşımızın yeni anayasa tercihini “evet ” ten yana kullanmasına yönelik özverili çalışmalar yapmıştır. Bu kapsamda teşkilatımız referandum süreci boyunca gerekli olan bütünlüğü sağlayarak faaliyetlerini başarıyla tamamlamıştır. Yeni anayasamızın  devletimize, milletimize güç ve  kudret vermesini yüce Allah tan niyaz ederim.

Saygılarımla  Mustafa Özensel M.H.P.  ilçe başkanı

ZORLU:EVET/HAYIR TARTIŞMASI GERİDE KALMALI, MESELELERE ODAKLANILMALI

ZORLU:EVET/HAYIR TARTIŞMASI GERİDE KALMALI, MESELELERE ODAKLANILMALI

Saadet Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Zorlu Referandum sonrası yaptığı yazılı açıklamada,çok itinalı bir sürece girdiklerini belirterek devamında:Uzun zamandır ülkemizi meşgul eden yönetim sisteminde bir değişikliği içeren halk oylaması  yapıldı.
Toplumun yarıdan fazlası bu metnin kabulü istikametinde oy kullandı.Ancak yarısına yakın bir kısmı da bu metni tasvip etmediğini ilan etti.
Hukuken bu sistem değişikliği kabul edilmiştir.
Herkesin bu sistem değişikliğine razı olması icap eder.
Herhangi bir şekilde verilen bir kararı sorgulamak veya bunun üzerinde tereddütler doğuracak tavırlar sergilemek bize yakışmaz.

Propaganda sürecinde ortaya konulan tavırların aksine toparlayıcı bir dilin kullanılması noktasında sürekli telkinlerde bulunduk. Ancak baştan beri ifade ettiğimiz gibi anayasalar, bir yasa olmayıp, toplumsal mutabakat metinleri olmalıdır. Bu konuda tam olarak bir mutabakat tesis edilmemiş olması bundan sonra yürütmeyi daha çok düşünmeye sevk etmelidir. Toplumun geri kalan kısmını kucaklamak için çok daha büyük gayret sarf etmelidir. Bu referandum sürecinde mümkün olduğunca kutuplaşmayı, kamplaşmayı ve çatışmayı önleyebilmek için mücadele ettik.

Bundan dolayı da söylemlerimizi hep itinalı bir şekilde ifade ettik. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz.
Biz şunu söylemiştik:
Aslında 17 Nisan da çok da büyük şeyler değişmeyecek. Ancak anayasanın iki maddesi yürürlüğe girecek. Onun dışındaki maddeler görüldüğü kadarıyla 2019 yılında yapılacak olan seçimlerin akabinde yürürlüğe girecek. Bu süreci hükümet de biliyor. Yapılan anayasa değişikliğine bütün yasaları paralel hale getirmek için Meclis’te yoğun bir çalışma yapılacağına inanıyoruz. Burada da biraz daha fazla itinalı davranılması gerektiği kanaatindeyiz. Eğer toplumun yarıya yakın bir kısmında bir takım tereddütler varsa bunun izalesi temelde başta hükümet olmak üzere parlamentoya düşer. Cumhurbaşkanı bir bakıma fiilen yürütmenin de başına geçmiş durumda olduğu için onun şahsında Cumhurbaşkanlığı makamına da düşer.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.