DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.126,640,51%
BITCOIN 2266965-0,29%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

385 okunma

”SİZ KİMİ KANDIRDIĞINIZI SANIYORSUNUZ?”

ABONE OL
24/05/2019 08:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye başkanı seçildiği günden beri, belediyecilik yapmak ve halk için projeler üretmek yerine, geçmiş dönem belediye yönetimi hakkında asılsız haberler servis ettirerek günü kurtarmaya çalışan Okan Yanmaz’ın havuz medyası tarafından, yeni bir yalan haber daha üretilerek dolaşıma sokuldu.

Okan’cı havuz medyasının son sürpriz yumurtası ise Cüneyt Yemenici’nin başkanlığı döneminde vatandaşa dağıtılan Akçakoca Belediyesi’nin pazar torbaları oldu.

Vatandaşa dağıtılan ücretsiz Belediye torbalarını sanki Cüneyt Yemenici’nin seçim çalışmalarında dağıtıp parasını da Belediye’ye ödetmiş gibi haber yapan Okan’cı medyanın yalanı kendi haberinin içeriğinde kendini ele verdi.

Yalan haber yapan sahibinin sesi medyası, aceleyle iş yapmış olmasından olacak ki, pazar torbalarının üzerindeki Akçakoca Belediyesi yazısını ve logosunu görmeden yalan haber üretti.

Oysa, o pazar torbaları Akçakoca Belediyesi tarafından Salı Pazarı önündeki kadınlara dağıtılmış ve kadınlar alışverişlerinde poşetlere para ödemesin diye hayata geçirilmiş bir sosyal belediyecilik uygulamasıydı.

Yemenici’nin seçime yakın dönemde, kendi seçim kampanyası dahilinde vatandaşlara dağıttığı bez torbalarda ise Belediye’nin ismi ve logosu zaten yoktu. 

Yani, Akçakoca Belediyesi yazılı o bez torbalar vatandaşa Belediye adına dağıtıldı!… Yemenici, ileriki tarihlerde vatandaşa dağıttığı kendi isminin yazılı olduğu seçim torbalarının parasını ise kendi cebinden ödedi…

Akçakoca’da yayın yapan Okan’cı haber sitesi ise ilçenin eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi halkın gözünde itibarsızlaştırmak adına ürettiği yalan haberlerine bir yenisini daha eklemek isterken kendi yalanının altında ezildi.

Malum haber sitesinde dün yayınlanan ‘Seçim Çalışmasını Belediyeye Fatura Ettirmiş’ başlıklı haberde yine Yemenici hakkında asılsız ve yalan iddialarda bulunuldu.

SEÇİM PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLAMADAN…

Söz konusu haberle birlikte servis edilen görsellerde Yemenici ve ekibinin seçim propaganda dönemi başlamadan önce (Yemenici aktif olarak Belediye Başkanı iken) pazar yerinde vatandaşa bez poşet dağıttıkları görülüyor.

Dağıtılan poşetlerde Akçakoca Belediyesi’nin logosu gözlerden kaçmıyor.

CUMHURBAŞKANININ YÖNLENDİRMESİYLE…

Bilindiği gibi Türkiye Cumuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde çevreye duyarlılık konusunda daha özverili davranılması adına plastik poşet döneminden vazgeçildiğini, eski zamanlardaki gibi bez poşet dönemine geçildiğini duyurmuştu.

Erdoğan birkaç söyleminde  ise bu konuda belediyelerin de destekte bulunması gerektiğini belirtmişti.

Yemenici ve ekibi de durumdan vazife çıkararak Akçakocalıların da yeni döneme teşvik edilmesi için Akçakoca Belediyesi adına üzerlerinde belediyenin logosunun bulunduğu bez poşetler bastırdı.

Poşetler Ankara’da bu sektörde önder kuruluşlardan olan Cinaray Grup’a yaptırıldı. Akçakoca Belediyesi’nin dışında ülke genelinde çoğu belediye de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinden vazife çıkararak ‘bez poşet kullanımını teşvik’ adına bastırıp vatandaşlara dağıttı.

POŞETLERİN YAKLAŞIK 2 BİN TANESİ BELEDİYE DEPOSUNDA DURUYOR

Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre pazaryerinde vatandaşa dağıtılan poşetlerin yaklaşık 2 bin tanesi belediye deposunda duruyor.

Artan poşetlerin Yemenici’nin talimatıyla seçim propaganda döneminin başlamasından sonra dağıtılmasının yanlış anlaşılacağından dolayı belediye deposuna gönderildiği biliniyor.

BELEDİYE ADINA DAĞITILAN POŞETLER ANKARA’DA, SEÇİM DÖNEMİ POŞETLERİ UŞAK’TA BASILDI…

Akçakoca’nın bir önceki Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici için seçim döneminde vatandaşa dağıtılan poşetler Uşak ilinde basıldı.

Yemenici poşetlerin parasını cebinden ödedi. Belediyeye fatura edilen poşetler ise Belediye adına Belediye logosuyla basıldı ve seçim döneminden önce, Yemenici’nin henüz adaylığı açıklanmamışken, Yemenici aktif olarak belediye başkanı iken dağıtıldı.

Yemenici’nin Belediye Başkanlığı döneminde makamın devletin ve milletin makamı olduğu düşüncesinden bir gün olsun vazgeçmediğini, çalıp çırpmadığını, hak yemediğini çok iyi bilen Akçakocalılar, kasıtlı olarak yazılan her habere olduğu gibi bu habere de inanmadıklarını belirttiler.

Öte yandan Akçakoca’nın mevcut Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz’ın ilçeye hizmet etmek adına temaslarda bulunmak üzere 2 gündür Ankara’da olduğu biliniyor. Yanmaz’ın Ankara dönüşünde yalan haberle ilgili olarak nasıl bir tavır  göstereceği ise merak ediliyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.