DOLAR 32,5643 0.2%
EURO 34,8212 0.07%
ALTIN 2.490,580,27
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20681103,84%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

364 okunma

Sokak sağlıklaştrması çalışmaları için hak sahipleriyle bir araya gelindi

ABONE OL
17/03/2017 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yukarı mahalle Cumhuriyet caddesinde bulunan yapılara ait projelendirme ve restorasyon çalışmaları ( sokak sağlıklaştırması ) kapsamında, hak sahiplerini bilgilendirmek amacıyla, belediye meclis salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Hak sahiplerini konuyla ilgili bilgilendirmek için, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve beraberindeki teknik ekibi toplantıya katıldı. Toplantıda Başkan Yemenici şu sözlere yer verdi “ Yukarı mahalle bizim göz bebeğimiz, belki belli bir süre görünmemiş. Ama bizler oraya el attık, Yukarı Mahalleyi belli bir noktaya getirmek istiyoruz. Bu sene Bismillah diyoruz, ana cadde üzerinde yıkılmak üzere olan binanın, pazartesi günü ihalesi var inşallah bir tane binamızdan başlayarak sırayla özellikle ana caddemiz ve yöresel pazarımızı kurduğumuz tüm binaları hem tescilli olan, hem tescilli olmayan sit alanı içerisinde olan tüm binalarımızı başta restorasyon projelerimizi hazırlayıp, daha sonra da inşallah restorasyonlarını gerçekleştirmek için düğmeye basacağız.

Biz bunları yaparken sizlerin yardımına ihtiyacımız var, yalnızca bize burada sizler adına, bu işlemleri yürütmek adına bir yetki vermenizi istiyoruz. Biliyorsunuz 116 tane bizim tescilli binamız var. Tabi ki birde tescilli olmayan çok değerli yapılarımız var, biz uzun zamandan beri o bölgede çalışıyoruz. Bir kırmızı birde mavi hat olarak belirlediğimiz alanlar var, etap etap sırasıyla gideceğiz. Restorasyon çalışmaları uzun ve meşakkatli bir iş. Tabi bizim orada bir işlem yapmamız için önce bir anayasaya ihtiyacımız var. O anayasada bu projeler, yani binaların koruma kurulu onaylı projesidir. O proje olduktan sonra parası bir şekilde bulunuyor, asıl önemli olan onaylanması. Sizlerden biz yetkiyi aldıktan sonra Kültür Bakanlığı nezdinde, hem yapım hem de proje yardımlarını yürütme adına böyle bir girişimde bulunacağız. İnşallah muvaffak oluruz diye düşünüyorum” diye ifade etti.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin gerçekleştirdiği konuşmanın ardından Çevre Mühendisi Deniz Günay ve Peyzaj Mimarı Ayşe Güner, toplantıya katılan hak sahiplerini sunum eşliğinde bilgilendirdi. Gerçekleşen sunumun ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, hak sahiplerinden gelen sorular yanıtlandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.