DOLAR 32,5942 0.35%
EURO 34,8094 0.17%
ALTIN 2.507,180,93
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21025882,15%
Düzce
14°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

395 okunma

SON 50 YILIN EN BÜYÜK FELAKETİ

ABONE OL
27/07/2019 11:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazıya adını böyle verdik. Çünkü Akçakoca’da böylesi bir sel baskınını ne yaşamıştık ne de atalarımızdan duymuştuk.

18 Temmuz’da sabaha karşı gelen ve gün boyu devam eden doğa olayının (ben öyle isim vermek istiyorum) tutulmuş dimağımıza ve vicdanlarımıza bir uyarı niteliği taşıdığına inanıyorum.

Bizler toplumsal bilinç vazifemizi, değişen iklim şartlarından yeterince bilmiyor muyduk ya da değişen dünyamızın farkında mıydık?

Geçtiğimiz aylarda Karadeniz İklim Planı’nı yapan devlet kurumları tarafından yeterince aydınlatıldık mı? Böylesi bir yıkımı, zararı büyük felaketi neden yaşadık?

Atalarımızın da yaşadığı ırmak boylarında 600 yıl önce yaptıkları Mescit ve camilere bir şey olmadı da yarım asırda inşa ettiğimiz her şey neden yok olma eşiğine geldi?

Bu sorunun iki cevabı var. Biri maddi, değeri manevi. sanırım buna aklını ve vicdanını işleten her biri cevap verebilir.

Yaşanan bu felaket sosyal ve siyasal açıdan kendimize sorgulamaya davet ediyor. Sadece zarar gören işyeri sahipleri değil, hepimizin yeniden kaldığımız yerden hayata devam edebilmemiz için bilgi ve vicdan seferberliğine ihtiyacımız var.

Kasabamızı ziyaret eden Devlet büyükleri (iktidar, muhalefet), hepiniz yaşananları yakından görüp incelediğiniz. Kaderimize ortak oldunuz. Yolları, köprüleri, yıkılıp yok olanları gördünüz. Çiftçi ve esnafın hallerine şahit oldunuz. Umarım en kısa zamanda bizim yeniden yapılanmamıza bir kıvılcım olup yol ve köprü olup dönebilirsiniz.

Biz yaşananlardan dersimizi aldık. Sizin liderliğiniz de sınava hazırız.

Duyuru!..

Değerli halkım, sevgili Akçakoca! Şimdi kenetlenme zamanı. Konuşmaktan çok düşünüp karar verip ortak bir akıl denetiminde çalışma zamanı.

Hiç kimse gözüyle görmediği hiçbir şeyi konuşmamalı. Bugün verilen dil yarası insanlarda kalıcı etkiler yapar.

Zaten maddi zarar gören görmeyen her bir kişi bu olaydan travmatik yaralar aldı. Değerli hemşehrilerim! Komşular, akrabalar, siyasiler, basın mensupları. Şimdi hoşgörü zamanı düşünüp çalışma zamanı kucaklaşma zamanı.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.