DOLAR 32,3768 0.16%
EURO 34,9886 -0.29%
ALTIN 2.324,570,23
BIST 9.067,80-0,13%
BITCOIN 2263885-0,80%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

281 okunma

Son Başbakan’dan Ak Parti ve Belediye Başkanlığına ziyaret

ABONE OL
13/08/2019 14:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son Başbakan ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde Ak Parti Akçakoca ilçe başkanlığı ile Akçakoca belediyesine ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk ziyaretini Ak Parti ilçe başkanlığına yapan Binali Yıldırım, burada partililerle hem bayramlaştı hem de afetten etkilenen Akçakoca adına geçmiş olsun dileklerini iletti.


Yıldırım, burada kendisiyle görüşmeye gelen ilçenin esnaf odaları temsilcilerinin de taleplerini dinledikten sonra ”gereken ne varsa mutlaka yapılacaktır” dedi.

Binali Yıldırım’ın ikinci ziyaret adresi ise Akçakoca Belediye Başkanlığı oldu.
Belediye ziyareti sırasında Yıldırım’a Düzce milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz’ın yanı sıra, Düzce’nin çok sayıda ilçesinin belediye başkanları ile Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Düzce ile Akçakoca protokolünden çok sayıda isim eşlik etti.

Binali Yıldırım’ı bina giriş kapısında karşılayan Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve beraberindekiler, daha sonra makam odasına geçtiler.

Başkan Yanmaz makam odasına Yıldırım’a afetten etkilenen Akçakoca’nın hasar durumu ile taleplerin yer aldığı bir yeşil dosya takdim etti.

Yapılan sohbetlerin ardından Binali Yıldırım basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Yıldırım sorulara verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

”Daha önce söz verdiğimiz gibi Akçakoca’ya geldik. Akçakoca’da vatandaşlarımızla hem bayramlaştık hem geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. 20 gün önce yaşanan sel felaketinde ciddi anlamda hasar gören köylerimizi Uğurlu ve Esmahanım köylerine gittik. Akçakoca merkez Camiinin altındaki esnafları ziyaret ettik. İşlek caddelerde yine vatandaşlarımızla birlikte sohbet ettik. Bu arada Kaymakamlık, Belediye başkanlığı, milletvekillerimizden, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarından kapsamlı bir şekilde bilgiler aldık. Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yapılan tüm çalışmaları bize anlattılar. Bundan sonraki ihtiyaçlarını ve beklentilerini de yine ilettiler. Yaraların sarıldığını görüyoruz, işlerin yapıldığını görüyoruz, daha fazlasını vatandaşlarımız ve esnafımız tabiatıyla bekliyorlar. Hayvanları telef olanlar ve işyerleri zarar görenlerin talepleri var. Bunları dinledik. Vekillerimiz gerekli dosyaları hazırladılar, ilgili kurumlarımız üzerine düşen görevi bir an önce yapacaklar ve bu yaralar zamanla tamamen sarılacak.”

”Düzce’nin ve Akçakoca’nın özellikle fındık ve turizm bakımından önemli bir yeri var. Bu gelişimin asıl sebebi buranın turizm sezonu dolayısıyla olumsuz etkilenmesini asgari düzeye indirecek bir çalışmadır. Bu inisiyatifi başlatan Düzce milletvekillerimiz oldu. Biz de onların bu çağrısına uyarak buraya geldik. Bu çalışmanın bir parçası olmak istedik, bundan ziyadesiyle memnun oldum. Düzce halkı, Akçakoca halkı bizi bağrına bastı. Çok yakın ve sıcak karşılama yaptılar, ben çok teşekkür ediyorum.”

”Bütün sorunlarla ilgili belediye başkanlığı yazılı bir dosya verdi ve bana anlattı. Devletin imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde gereken ne varsa bütün bunlar yapılacaktır. Bu konuda endişeye mahal yoktur. Ülkemiz, Devletimiz güçlüdür. Gereken yapılacaktır. İlk baştan Deri düzce belediyemiz Akçakoca belediyemize gereken her türlü desteği veriyor.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.