DOLAR 32,5814 0.29%
EURO 34,7715 -0.01%
ALTIN 2.489,110,20
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20508362,69%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

345 okunma

SÖNMEZ BAŞKANI UYARDI

ABONE OL
10/12/2017 16:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın tekrar çöp döküleceğinin sinyallerini verdiği Katı Atık Depolama Tesisi’nin bulunduğu Hecinler’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özlü’nün “Hecinler’e çöp dökülmeyecek” açıklamasını hatırlatan Sönmez, “Bu memlekette Bakanın sözünün tüy kadar bir ağırlığı yok mu?” diye sordu. Ayrıca Başkan Ay’ı “Artık buraya çöp dökme sevdasından vazgeçin!” diye uyardı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın Hecinler açıklamasından günler sonra Vatan Partisi’nden tepki geldi. Yığılca yolu Hecinler mevkiinde bulunan ve 1 yıl önce kullanıma kapatılan katı atık depolama tesisi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda konuşan Başkan Ay, gerekli düzenlemeler yapılarak tesise tekrar çöp döküleceğini söylemişti.

Bu açıklama sonrası tesisin hizmet vermesini istemeyen ve bu nedenle yeniden nöbete başlayan köylüleri ziyaret eden Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“Belediye başkanı yasada hile yaptı”

Sönmez, “Hecinler, Hasanlar, Esençam ve Esentepe köylerinde yaşayan yurttaşlar çöpün altında kalmamak, köylerini, yaşam alanlarını korumak için yıllarca mücadele ettiler. Mahkeme kapılarında beklediler. Davayı kazandılar. Belediye başkanı yasada hile yaptı. Bu insanlar yine direndi. Kadını, erkeği, yaşlısı genci hep birlikte gece gündüz demeden hem köylerini aynı zamanda Düzce’yi aynı zamanda İstanbul’un içeceği suyu da savundular.” ifadelerini kullandı.

“İl yöneticileri hep birlikte kulaklarının üstüne yattılar”

İlin yetkililerini, köylülerin sorunlarına kulak tıkamakla suçlayan Sönmez, şöyle devam etti: “Bir kez daha anladık ki yasalar güçlü olanlar için örümcek ağı, köylü ve emekçiler için çelik zincirmiş! Referandum öncesi 7 Nisan’da Sayın Bakanımız köylülere artık buraya çöp atılmayacağı sözünü verdi. Bu zaman içerisinde yeni yer bulunacak ve tesis oraya yapılacaktı. Düzce’nin belediye başkanı, milletvekilleri, bakanı, her işe müdahil olan iktidar partisinin il yöneticileri hep birlikte kulaklarının üstüne yattılar. Şimdi tekrar kalkmışlar buraya çöp dökeceğiz diyorlar.”

“Vali muhtarlara baskı yapıyor?”

iddiası “Bu memlekette bakanın sözünün tüy kadar bir ağırlığı yok mudur?” diyen Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, şunları kaydetti:

“Sayın Valimiz 6 Aralık’ta Esençam, Hecinler, Esentepe ve Hasanlar köy muhtarlarını makamına çağırarak “Köylüyü ikna edin” diye baskı yapıyor. Düzce’yi yönetenlerin görevi halkı taciz etmek, huzursuz etmek değildir. Tam aksine bunu yapanları engellemektir. Çözüm olarak, çöpü köylünün sırtına dökmeyi bulduysanız, bu çöpün altında siz kalırsınız. Oturduğunuz makamları gereksiz hale getirmiş olursunuz. Bu Düzce için üzüntü verici bir durumdur.”

“Buraya çöp dökme sevdasından vazgeçin”

Sönmez son olarak, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a uyarıda bulunarak şu ifadelerde bulundu:

“Daha önce tüm belediye başkanlarının da katıldığı Erguvan Tesisleri’ndeki toplantıda köylülerden 6 ay müsaade istemiştiniz. Üzerinden kaç altı ay geçti? Hiçbir adım atmadınız. Demek ki o zaman da doğruyu söylemediniz. Düzce Belediye Başkanını uyarıyoruz! Artık buraya çöp dökme sevdasından vazgeçin! Çözüm örnekleri ararsanız çevre illere bakar bulursunuz. Bulamıyoruz, diyorsanız biz bulalım. O makama kimse sizi silah zoruyla oturtmadı. Bırakırsınız çözüm bulacaklar gelir.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.