DOLAR 32,4862 -0.02%
EURO 34,7642 -0.65%
ALTIN 2.439,240,14
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065512-0,61%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

768 okunma

Sosyal Bilimler lisesindeki Bu Başarısızlığın Sebebi Sizsiniz

ABONE OL
11/05/2017 21:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen yıl YGS’de (Yükseköğretim Geçiş Sınavları) Düzce’nin en başarılı ikinci lisesi olan, Akçakoca ölçeğinde ise ilçenin en yüksek ortalamasına sahip olan Sosyal Bilimler Lisesi, bu sene eğitim sezonunun başından beri yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 50 puanlık düşüşle, ülke sıralamasında dahi kendine yer bulamayacak bir noktaya savruldu.

Akçakoca’ya getirilişi ile Düzce kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan, geçtiğimiz yıllardaki başarılı performansıyla ilçemizin en başarılı liseleri arasına giren ve bu başarısının giderek artıracağı beklentisi veren, ülkenin seçkin kurumlarından Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’nin geçen yılki başarısına oranla bu sene inanılmaz bir düşüş yaşadığı görüldü.

Eğitim- öğretim yılı başında yaşanan okul değişikliği tartışmalarının ortasında kalan, uzun süre hangi okulda, hangi sınıfta ders yapacaklarını dahi bilemeyen, daha sonra çatısı akan bir yerde yatmaya mecbur bırakılan, yemeklerini ayrı bir yerde yemek zorunda kalan ve gidip gelmeler arasında dengeleri sürekli bozulan SBL öğrencileri, bu yıl YGS de adeta döküldüler.

Şimdi soruyoruz… Geçen yıl toplamda 331 puan ortalamasıyla Düzce ili genelinde Fen Lisesinin ardından ikinci sıraya oturan, bu yıl ise 52 puanlık düşüşle sıralamaya dahi giremeyen, eğitim camiasındaki tabirle ‘sıfır çeken’, ilk 20 binlik dilime sadece bir öğrenci sokabilen Akçakoca SBL’nin bu başarısızlığının vebali kimde?

Yıldan yıla beş puan düşüş yaşanması halinde ortalık velveleye verilirken, idareciler hesap vermeye zorlanırken, şimdi ortaya çıkan bu tablodan asıl olarak kim ya da kimler sorumlu?

Anadolu’nun dört bir yanından okulun fiziki yapısını ve eğitim kadrosunu araştırıp, bilip, tercih ederek bu okula gelen öğrenciler ve ailelerinin yüzüne şimdi kim bakabilecek?

Konsepti gereği yatılı okuması gereken çocukları gereksiz bir tasarruf uğruna, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla yerlerinden yurtlarından edenler, bu çocuklar sizin siyaset arenasındaki tepişmeleriniz esnasında ayaklarınızın altında kalıp ezildiler, farkında mısınız acaba?

O çocukları bir sağa bir sola sürenler, velileriyle birlikte huzurlarını bozanlar, asıl olarak bu vebal sizin.

Ve bu vebalden kurtulmak için bildiğiniz en doğru şeyi yapmaya devam edin; Kaçın ya da sorun yokmuş gibi davranın.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.