DOLAR 32,3379 0.17%
EURO 35,1299 -0.17%
ALTIN 2.240,97-0,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2084046-5,02%
Düzce
14°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

338 okunma

Su kesintileri neden bu sene arttı?

ABONE OL
03/09/2020 12:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da son günlerde sürekli hale gelen su kesintileri vatandaşı isyan noktasına getirirken, diğer yandan belediye ekiplerinin patlayan su borularını onarmak için verdiği çaba takdire şayan.

Ekipler can-ı gönülden mesai harcıyor

Ekipler, gecelerini gündüze katarak tamirat çalışmalarını yerine getirmeye çalışıyor fakat geçmiş yıllara oranla sayısı artan boru patlamalarının bir nedeninin de belediyemizde basınç ayarlayıcı mekanizmanın eksikliği olarak görülüyor.

Yeni arıtma tesisinin kot’u yüksek

Geçmiş dönem belediye yönetimi tarafından yaptırılan ve açılışını 11 Ocak 2020’de yeni belediye başkanı Okan Yanmaz’ın yaptığı yeni içme suyu arıtma tesisinin bir özelliği de, eski tesise göre daha yüksek bir kot’ta yer almasıydı.

Hal böyle olunca daha yüksek noktadan isale hattına gelen içme suyunun daha yüksek basınçla akması kaçınılmaz oldu. Yüksek basınç ise boru patlamalarının sayısını arttırdı.

Çözüm basınç ayarlayıcıyı devreye sokmak

Yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için şebeke hattına daha fazla su verilmesi karşısında muhtemel boru patlamalarına karşı en önemli tedbirin, basınç ayarlayıcı mekanizmayı devreye sokmak olduğu biliniyor.

Fakat Akçakoca Belediyemiz 11 Ocak’ta açılışını yaptığı tesisin ardından bir türlü basınç ayarlayıcı alabilmiş değil.

 Fiyatı 60-80 bin lira aralığında…

Belediyenin ihtiyaç duyduğu basınç ayarlayıcının piyasa fiyatının 60-80 bin lir aralığında olduğu öngörülüyor.

Belediye bütçesi açıcından ciddi sayılmayacak bir maliyeti olan basınç ayarlayıcının henüz alınmamış olması sadece bir öngörü eksikliğiyle açıklanabilir.

Basınç ayarlayıcısı cihazın siparişi geç de olsa verilmiş

Belediyenin, yüksek basınçla gelen suyun boruları patlatmasının önüne geçmek için ihtiyaç duyduğu basınç ayarlayıcısı almak için düğmeye bastığı, hatta İzmir’de bulunan üretici firmaya sipariş verdiği öğrenildi.

Siparişten sonra 25-30 gün içinde teslimatı yapılan cihazın önümüzdeki günlerde Akçakoca’ya getirileceği öğrenildi. Bu cihazın devreye sokulmasıyla birlikte, basınç farklılaşmasından dolayı boru patlamalarının çok nadiren yaşanacağı edinilen bilgiler arasında.

 

 

mersin escort


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.