DOLAR 32,4342 0.23%
EURO 35,0504 -0.17%
ALTIN 2.325,050,24
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

472 okunma

‘SÜPERMARKETLERE ONAY VERMEK İLÇE ESNAFINI BİTİRİR’

ABONE OL
07/05/2019 13:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören, önceki belediye yönetiminin kısıtlanması yönünde karar aldığı zincir marketlerin, bu günlerde yeniden açılmasına onay veren Belediye’nin kararına tepki gösterdi.

İlçenin yerli esnafının süpermarketlere karşı korunması için geçtiğimiz dönemde Belediye Meclisi’ne yazılı talepte bulunan AESO Başkanı İşgören’in talebi, 1 Şubat 2017 tarihinde toplanan Belediye Meclisi tarafından kabul edilmiş ve aynı gün zincir market açılmasına yönelik kısıtlama kararı çıkartılmıştı.

Bu kararın ortada olmasına rağmen, yeni seçilen Belediye Başkanı Okan Yanmaz, seçimlerden önce bazı çevrelere verdiği sözü yerine getirerek, Akçakoca’da yeni zincir market şubelerinin açılmasına onay verdi.

Seçimlerin üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen Akçakoca’da jet hızıyla 2 tane süpermarketin açılmış olmasına tepki veren esnaflar ise, Oda Başkanı İşgören’e endişelerini iletti.

AESO Başkanı Nedim İşgören, bugün yaptığı açıklamada, mevcut uygulamanın ilçenin küçük esnafını bitirmeye yönelik tehlikeli bir adım olduğunun altını çizdi.

İşgören ayrıca, mevcut Başkan Yanmaz’a da konunun hassasiyetini ilettiklerini, Esnaf Odası olarak bu uygulamada ısrarcı olmanın yerli esnafın kepenk kapatmasına yol açacağını, yeterince süpermarketin bulunduğu Akçakoca’da izin verilen her bir zincir market şubesinin, çok sayıda esnafa dükkan kapattıracağını söyledi.

Nedim İşgören, Akçakoca’nın esnafları adına, dün olduğu gibi bugün de bu uygulamaya son verilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

 

İşte yeniden açılmasına izin verilen süpermarketler…

1- Yeni Mahalle

 

2 – Osmaniye mahallesi

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.