DOLAR 32,6022 0.39%
EURO 34,8030 0.18%
ALTIN 2.490,670,27
BIST 9.463,24-0,64%
BITCOIN 21146224,75%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

408 okunma

TARIMDA İKİ ÖNEMLİ GELİŞME

ABONE OL
25/11/2018 15:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bakanlığın yürüttüğü tarım ve hayvancılık çalışmaları ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Buna göre; küpesiz hayvanların küpelenmesi için yetiştiricilere bir şans verildi. Ayrıca “Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli” kapsamında Düzce’de desteklenen ürünler açıklandı.

Küpe affı

Müdürlükten küpe affı ile ilgili yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Daha önce herhangi bir nedenle hiç küpe takılmamış büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tanımlama mevzuatımızda yapılan geçici değişiklik ile yaş sınırı olmaksızın küpelenmesi için yeni bir hak verildi.

Bu nedenle herhangi bir nedenle kayıt altına alınamamış (kulağı delik olmayan) her yaştaki sığır-manda cinsi hayvanlar ile koyun-keçi türü hayvanların 31 Mart 2019 tarihine kadar küpelenerek TÜRKVET’te kayıt altına alınması gerekmektedir.

Gerek yetiştiricilerimizin bireysel başvurusu, gerek ise aşılama ve küpeleme döneminde veteriner hekimlerimiz tarafından tespit edilen sığır, koyun ve keçi cinsi hayvanlar küpelenerek yetiştiricilerimizin mağduriyeti giderilecektir.

Ayrıca büyük ve küçükbaş hayvanların hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgiler, bildirim süresine bakılmaksızın yukarıda belirtilen tarihe kadar cezasız olarak güncellenecektir.”

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanları küpesiz olan yetiştiricilerin 31 Mart 2019 tarihine kadar il ya da ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvurarak, hayvanlarını küpeletmeleri durumunda herhangi bir cezai işlem uygulanmayacağı da vurgulandı.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanları küpesiz olan yetiştiricilerin 31 Mart 2019 tarihine kadar il ya da ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvurarak, hayvanlarını küpeletmeleri durumunda herhangi bir cezai işlem uygulanmayacağı da vurgulandı.

Düzce’de desteklenecek ürünler Öte yandan bakanlık tarafından 2017 yılında başlatılan Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında 21 üründe mazot-gübre, sertifikalı tohumluk kullanım, fark ödemesi, yem bitkileri, fındık alan bazlı gelir destekleme uygulamaları yürütülüyor.

2019 üretim yılında Tarım Havzalarında desteklenecek ürünlerin belirlenmesi amacıyla; iklim, toprak, topoğrafya, su kısıtı, istatistiki veriler, ekim nöbeti ve il/ilçe müdürlükleri ile STK önerileri birlikte değerlendirilerek ürün listeleri oluşturulmuştur.

2019 üretim yılında Düzce’de desteklenecek ürünleri açıklayan İl Tarım, merkez ve ilçelerdeki dağılımı şöyle açıkladı:

Merkez: Buğday, Çeltik, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Yem Bitkileri, Fındık

Akçakoca: Mısır (Dane), Yem Bitkileri, Fındık

Cumayeri: Buğday, Mısır (Dane), Yem Bitkileri, Fındık

Çilimli: Buğday, Çeltik, Mısır (Dane), Yem Bitkileri, Fındık

Gölyaka: Buğday, Mısır (Dane), Yem Bitkileri, Fındık

Gümüşova: Buğday, Mısır (Dane), Yem Bitkileri, Fındık

Kaynaşlı: Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Yem Bitkileri, Fındık

Yığılca: Buğday, Mısır (Dane), Yem Bitkileri, Fındık

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.