DOLAR 32,3254 0.23%
EURO 35,1152 -0.05%
ALTIN 2.300,411,02
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23041753,05%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

295 okunma

TEK DERDİMİZ REFERANDUM MU?

ABONE OL
23/03/2017 19:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazır iktidar partisinin Başbakanı ile Cumhurbaşkanı’nın uyum içinde çalışma sorunu yokken, geçmişte yaşadığımız anayasa kitapçığını fırlatıp, bir günde enflasyonu fırlatma tehlikesi yokken ne gerek vardı REFERANDUMA?

Herkes iyi, kötü veya bilip bilmeden tartışırken, bendeniz uzaylı gibi ‘neden durup dururken kutuplaştık şimdi?’ ruh hali içinde olan biteni anlamaya çalışıyorum.

Darbe Anayasası olarak hala yürürlükte olan 1982 Anayasasını tümden değiştirip, Demokratik, katılımcı anayasa yapmak yerine, yamalı bohça gibi, peyder pey kafalarına göre bir şeyler yazıp, dünyanın masrafını yaparak ( bu dar zamanda ) referandum yapıyorlar.  BENCE BU DURUM İSRAFTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.

Şimdi “BİZİ KANDIRMIŞLAR”  diye ağlayarak anlattıkları anayasa değişikliğini “ YETMEZ AMA EVET” diye, coşkuyla evet evet diye yapmamışlar mıydı?  Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar… Mutabakat yapmadan mecliste apar topar çıkartıp, referanduma sundukları maddeler için de “ ALDATILDIK” derlerse ne olacak?

“YETMEZ AMA HAYIR”
Bir önceki anayasa referandumunda “yetmez ama evet” demek ilk okuduğumda cazip gelmiş, hatta bu düşüncemi paylaşmıştım. 12 Eylül darbe anayasasının tamamı değişsin istiyordum ama iktidar elinde olanaklar olduğu halde kısmen değişiklik yapmayı tercih etmişti. Kenan Evren ve Cuntasının yargılanma fikrine sıcak baktığım için çok eksik ve kusurlu olduğu halde evet diyecektim. Sonra HSYK seçimleri ile ilgili maddelere takıldım ve oyumu iptal ( ne evet, ne hayır) seklinde kullandım. Şimdiki referandumda da bana sunulan seçeneklerin çoğuna katılmıyorum.

Ama artık bir şeyi öğrendim. Maddeler tek tek oya sunulmuyor. Ben evet dediğimde onaylamadığım maddelerin de kabul edilmesini  sağlayacağım. Böyle büyük bir hata yapamam.

Neden iktidar yamalı bohçalı bir anayasa oylamaları ile beni oyalıyor? Bunca masraf, israf neden? İstediğim demokratik, parlamento, ön seçimli siyasi partiler yasası, eşit inanç özgürlüğü  vs. İken bu anayasa ile yetinemem.

REFERANDUMA GEREK YOKTU. Ama ; madem bu kadar masraf, israf ile bunu ille de yapacaksınız, huzur içinde seçilmiş meclisle, seçilmiş cumhurbaşkanı ile iş yapmak, ülkemizi refaha çıkarmak yerine, ille de milleti birbirine düşüreceksiniz ben de istemeyerek de olsa  OY HAKKIMI KULLANACAĞIM VE

BU İSRAFINIZA, İNSANLARI KUTUPLAŞTIRMANIZA, TEK ADAM YÖNETİMİ DAYATMANIZA HAYIR DİYECEĞİM!


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.