DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20749913,50%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

488 okunma

TEKMİL OLMA VE OLMAMA HAKKI

ABONE OL
13/12/2017 12:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Tekmil kelimesini sıfat olarak kullandığımızda bütün anlamına yerleşir .Tam anlamı ise tamamlama, sona erdirme olarak kabul edilir.
Tekmile nereden geldik? Askerlik yapan herkes bilir, işaret edildiğinizde bağlı bulunduğunuz ili ve ad – soyadınızı söylersiniz.
Bolu vilayetimiz iken her tekmil veren Akçakocalı Bolu demez Akçakoca diyerek sopayı ya da fırçayı yerdi. Vilayet Düzce olunca bu sıkıntı ortadan kalktı.
Akçakoca Düzce’nin en büyük demografik büyüğü, uzaklık olarak da Yığılca ile en uzak ilçesi. Ama görünen başka bir durum daha var, gönülden de uzak.
Merkez siyasetçiler aslında durumun farkında. Son genel seçimlerde iliştirilmiş bir vekille Akçakoca pas geçildi. Bu bir kırgınlık yaratsa da ilçede siyasi arena gerilmedi, olgunlukla karşılandı.
Göreve gelmiş olan tüm belediye başkanları fazlasıyla hizmet etmiştir. Şimdiki başkan dahil. Şehir efsanesi de olsa ilçe halkındaki hakim duygu Düzce’nin bizi üvey evlat gibi gördüğü yönünde.
Yani tekmil hakkında bir eksik davranış hissedilir durumda. Kısacası vilayetin yüzme havuzu durumundayız. İki temel sorun var, diğerlerini herkes biliyor; Sahil yolu ve üniversite yerleşke payı.
Sosyal mecrada yol meselesi tartışılırken eksiklik açıkça ortada. Ya üniversite rektörlüğünün körlük derecesindeki tekmilsizliği?..
İlçe nüfusu hızla yaşlanmakta, gençlerin cazip bulabileceği değerler hızla irtifa kaybetmekte. Sadece yaşayanlara göre yaptığımız planlar ilçenin gelişimi için henüz emeklemekte.
Bir vilayet bütünüyle, tüm bölgelerini ayırt etmeksizin gelecek planlarını hazırlamalıdır . Vilayet de biz de tekmili tamamlamak zorundayız .
Sağlıcakla… Afşar Serencebey

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.