DOLAR 32,5180 -0.08%
EURO 34,9722 0.38%
ALTIN 2.435,710,53
BIST 9.804,680,85%
BITCOIN 2074810-4,01%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

493 okunma

Tepeköy Ortaokulunda Bilim Fuarı Gerçekleşti

ABONE OL
17/05/2017 22:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Tepeköy Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi. 20 farklı projenin sergilendiği fuarın açılışı sonrasında konuklar ilçenin tek teleskop kurulu okulundan gökyüzünü izleme fırsatı buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ‘’Eğitimde İşbirliği Protokolü’’ kapsamında bilimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Bilim Fuarı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve çok sayıda okulun müdürü katıldı.

Saat 11.00’de açılışı yapılan Bilim Fuarı’nda konuklara yönelik hoş geldiniz konuşmasını kurum müdürü Hasan Kahraman yaptı.

Konuşmanın ardından davetli bazı muhtarlar ve bazı okul müdürleri tarafından projede emeği geçen öğretmenlere plaketler takdim edildi.

 

Daha sonra kurdele kesimine geçildi. Müdür Kahraman ve bazı muhtarların birlikte kurdele kesmesinin ardından proje sunum sınıflarına geçildi.

Bilim Fuarı kapsamında çok sayıda öğrencinin gruplar halinde hazırladıkları çeşitli projeler konuklara tek tek anlatıldı.

 

Tepeköy Ortaokulu Bilim Fuarı kapsamında okula kazandırılan teleskop davetlilerin ilgi odağı oldu.

İlçenin tek teleskobu olma özelliğine sahip cihaz aracılığıyla öğrencilerin gökbilim araştırmaları yapacakları ve daha geniş gözlem yapma fırsatına sahip olacakları belirtildi.

Bilim Fuarı projesinin yürütücüsü olan Fuat Tür, teleskobun konumu oldukça yüksekte olan okula kurulduğunu ve dileyen diğer okul ve farklı kurumların teleskoptan faydalanmak için Tepeköy Ortaokuluna gelebileceklerini sözlerine ekledi.

TÜBİTAK adına fuarı denetleyen Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sibel Atalay ise yaptığı açıklamada, Tepeköy Ortaokulu Bilim Fuarı’nın TÜBİTAK’ın istediği kriterlere uygun şekilde düzenlendiğini ve oldukça başarılı sürdüğünü söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve davetli heyet, vatandaşlarla birlikte tüm projeleri dolaşarak öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Bilim Fuarı ziyaretini tamamlayan Müdür Ömer Ezer ve eğitim camiasının ilçe temsilcileri, Tepeköy Ortaokulu idareci ve öğretmenleriyle okul girişinde toplu hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.