DOLAR 32,4863 -0.18%
EURO 34,9622 0.34%
ALTIN 2.435,040,51
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21013591,13%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

303 okunma

TESİS BİTİYOR, SORUN TARİHE GÖMÜLÜYOR

ABONE OL
11/12/2018 12:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baraj bölgesinde yağan şiddetli yağmur suyu, Akçakoca’nın içme suyunun geldiği Sarıyayla Nazmi Çiloğlu Barajı’ndaki suyun rengini sarıya çevirdi.

Barajdan arıtma tesislerine gelen çamurlu su filtre edildikten sonra berrak ve içime hazır bir su haline gelirken, arıtma tesisinin Akçakoca nüfusunun tamamının içme suyunu temizleyecek bir kapasitede çalışmıyor olması nedeniyle, şiddetli yağmurun yağdığı kış günlerinde sular bulanık akabiliyor.

Arıtma tesisinde arıtılan su, Akçakoca nüfusuna yeterli gelmeyince, belli zamanlarda tesisten by pass edilen tahliye suyu içme suyu hattına karıştırılıyor ve musluklardan zaman zaman bulanık su akmasına yol açıyor.

Özellikle şiddetli yağmurun yağdığı günlerde yaşanan bulanık su sorununa kalıcı bir çözüm üretme fikriyle hareket eden Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Bakanlık nezdinde yaptığı uzun görüşmeler neticesinde, Akçakoca’da suyun musluklardan bulanık akmasını ortadan kaldıracak bir işe imza attı.

Akçakoca’da 100 bin nüfusa yetecek modern bir su arıtma tesisinin inşaatının başlamasına ön ayak olan Başkan Yemenici, eski Bakan Faruk Özlü’nün de katkılarıyla 21 Milyon liralık bir yatırımı Akçakoca’ya kazandırdı.

Akçakoca’nın en önemli yatırımlarından biri olan yeni içme suyu arıtma tesisi bitme aşamasına geldi.

Yeni tesis, son teknolojiye sahip bir tesis olarak hizmete girdiğinde, Akçakoca halkı yağmura çamura bakılmaksızın, hangi şartta olursa olsun musluklarından berrak akan suyu içilebilecek.

Başkan Yemenici konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede şu açıklamayı yaptı:

“Bu sorunu göreve geldiğimiz günlerden beri takip etmeye ve çözüm aramaya çalıştık ancak fark ettik ki bu çözümler fayda getirmiyor. Biz de kesin çözümün modern bir arıtma tesisi olduğunu gördük ve 21 milyonluk yatırımı Akçakoca’ya kazandırdık. Kısa bir süre sonra hizmete girecek bu arıtmayla, hemşehrilerimizin musluklardan temiz ve berrak su içmesini sağlayacağız. Bizim iddiamız budur, vatandaşlarımızdan biraz daha sabretmelerini istiyoruz.” 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.