DOLAR 32,3749 0.15%
EURO 34,9506 -0.37%
ALTIN 2.324,220,22
BIST 9.106,780,30%
BITCOIN 2261730-0,46%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

380 okunma

TMO’NUN FINDIK SATIŞ KARARINA TEPKİ VERDİ

ABONE OL
23/02/2018 12:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Başaran TMO’nun fındık satma kararına tepki verdi.

“TMO yeni sezonda ne kadar fındık olacağını görmeden fındık satmamalı, acilen satış kararından geri dönmelidir. “

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındığını piyasaya satacağına ilişkin olarak açıklamada bulundu.

Başaran, TMO’nun fındığı satışa çıkartmasının yanlış olacağını belirterek, “TMO çiftçinin elinden değerinin altında aldığı fındığı 2018 yılı rekoltesi belli olmadan satışa çıkartıyor. Amacı çiftçiyi ve ürününü korumak olan TMO, daha alım fiyatlarını açıklarken maksadını göstermişti” dedi.

TMO yetkilileri ile bir çok görüşme yapıldığını ancak uyarılarının dinlenilmediğini aktaran Başaran, “Bugün geldiğimiz noktada 2018 yılı ürünü belli olmadan fındık satılacağı açıklandı. Şayet bizlerin itirazlarına rağmen geçen yılki üretim açıklandığı gibi ise bugün niçin TMO piyasaya fındık satıyor. Fındık piyasada 12 lira değer buluyorsa niçin TMO tüm uyarılarımıza rağmen 10 lira gibi bir fiyattan alım yapmıştır. TMO’nun elindeki fındığı zamanından önce sattığı taktirde gereğini yapacaklarını söylenenler nerede” ifadesini kullandı.

“Üretici mağdur edilecek”

Başaran, “Ülkemizin tarımsal ihracatı içerisinde birinci sırada olan fındık üreticisi mağdur edilecek” diyerek şunları kaydetti:

” TMO eliyle ihracatçılara ve alıcılara yem edilmektedir. Ziraat Odaları 12 liranın altında fındık alımı yapmayın uyarısını dikkate almayanlar bu gün değerinin altında aldıklari üreticinin alın terini geleceğini satışa çıkarmıştır. TMO yeni sezonda ne kadar fındık olacağını görmeden fındık satmamalı, acilen satış kararından geri dönmelidir. Aksı halde önümüzdeki sezonda fındıkta problem bitmeyecek, zarar eden yine üretici olacaktır. “


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.