DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,460,94
BIST 9.041,862,67%
BITCOIN 2295477-0,43%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

333 okunma

TOPRAKTAN GELEN BEREKETE DAVET VAR

ABONE OL
03/05/2017 20:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri 3. Geleneksel Düzce Otları Tyche Bereket Festivali için hazırlıklarda sona geldi. 9-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivalin ilk iki günü çalıştaya ayrıldı. Düzce Üniversitesi’ndeki çalıştay ve Anıtpak’ta gerçekleştirilecek etkinliklere tüm Düzceliler davet edildi.

“Topraktan Gelen Bereketin Öyküsü”

ilkesini benimseyerek yola çıkan Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin 3. Geleneksel “Düzce Otları Tyche Bereket Festivali” için hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Bu doğrultuda sayılı günler kalan etkinlik için sık sık bir araya gelen Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri dün akşam düzenledikleri basın toplantısında geleneksel hale getirilen festival için bu yıl ilk kez çalıştay düzenleneceğini açıkladı.

9-10 Mayıs tarihlerinde iki gün olarak Düzce Üniversitesi’nde düzenlenecek ot çalıştayında bilimsel açıdan otlar anlatılacak. 12-13-14 Mayıs tarihleri arasında ise etkinliklerin adresi yine Anıtpark Meydanı olacak.

“12-13-14 Mayıs’ta yürekler dorukta”

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Sona geldik artık ve heyecan dorukta. Festivalimizin 3’üncüsünü düzenliyoruz. Bu başarı için hepinize teşekkür ediyorum. Ali Bey (Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney)’e de hoşgörüsünden dolayı teşekkür ediyorum çünkü destekleri çok büyüktü. Ama sizin emeğinizin pahası yok çünkü karşılığı olmayan bir emek sergilediniz. 12-13-14 Mayıs’ta yürekler dorukta. Hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum.”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri hep birlikte festival için belirledikleri sloganları söyleyerek, tüm Düzceliler’i 12-13-14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 3. Geleneksel Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’ne Davet etti.

“9 ve 10 Mayıs’ta Düzce Üniversitesi’nde sağlık, yaşam, çevre, doğa diyoruz. Tarihten bugüne bereketin sembollerini öğrenmek, bu bitkilerle neler kazabiliriz diye öğrenmek istiyorsanız lütfen 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde Düzce Üniversitesi’nde buluşalım.”

“Yeniden geldik bir araya. Eski, yeni tatları sizlere sunmaya. Düzce’mizin kursunu sizlere tanıtmaya. Gözlemeler, mantılar hepsi bir arada. 12-13-14 Mayısta hepinizi bekliyoruz.” “Elimin emeği sizinle değer bulsun. 12-13-14 Mayıs’ta Anıtpark Meydanı’nda buluşalım.”

“Kenetlendiğimizi tüm Türkiye’ye resmedeceğiz”

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Basın Sözcüsü Ayfer Yüksel ise tüm kadınlar adına yaptığı konuşmasında hem bu festivalin hedeflerini hem de yapılacak olan etkinliklerden söz etti.

Yüksel, “Bu yıl 12-13-14 Mayısta 3’üncüsünü düzenlediğimiz festivalle Düzce’mizin doğal güzelliklerini tanımak, tanıtmak ve Düzce’mizin ülke gündeminde en güzel şekilde yer almasını hedefledik.

Bereketli ellerin sevgilerin ve inançlarını katarak yaptıkları yemekler burada halkımızla buluşacak. Yapılan yemeklerden oluşan yemek, yarışmamız ve bu yemeklerden oluşan kitabımız kültürümüzle buluşup tarihe tanıklık edecek.

Bizi en çok heyecanlandıran 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü yapılacak olan kortej yürüyüşümüzle tüm Düzce yürek yüreğe kenetlenerek birliğimizi tüm Türkiye’ye resmetmiş olacağız. 12-13-14 Mayıs Düzce Festivaline hepinizi bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.