DOLAR 32,5794 0.09%
EURO 34,9292 0.25%
ALTIN 2.426,200,14
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090032-3,41%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

240 okunma

TÜM FIRINLARDA ”ASKIYA” EKMEK KOYDURDU

ABONE OL
27/07/2018 16:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ekmek fiyatlarına yapılan zamma karşı başlattığı ‘Askıda Ekmek’ projesine Akçakoca’dan destek geldi. 

MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel Akçakoca’da bulunan tüm fırınlara giderek çok sayıda ekmeği ”askıya” aldırdı.

Ekmek alan vatandaşların yoksulların da parasız ekmek yiyebilmeleri için parasını ödedikleri ekmekleri poşetle askıya astırmaları nedeniyle ”askıda ekmek” olarak nitelenen bu dayanışma anlayışının Osmanlı’dan beri var olduğunu fakat zaman zaman unutulduğunu ifade eden MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, MHP Lideri Bahçeli’nin unutulmaya yüz tutan bu örfü yeniden topluma hatırlatmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Özensel, askıda ekmek uygulamasının herhangi bir reklama meydana vermeden yapılmasının önemli olduğunu belirterek toplumdaki bu değerlerin yaşatılması için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ellerinden geleni yerine getireceklerini söyledi.

Mustafa Özensel konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bizler komşusu açken kendisine tok yatmanın yasak kılındığı bir medeniyetin torunlarıyız. Bugün yapılan bir düzenlemeyle ekmek fiyatları yükselir ve bundan da olumsuz etkilenecek olan vatandaşlarımız ortaya çıkarsa, elimizdekini paylaşmak ve toplumsal yardımlaşmayı yüceltmek adına kültürell köklerimizde yer alan örf ve adetlerimizin gereğini anında yerine getiririz.

Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli’nin yaptığı ”askıda ekmek” açıklaması, son derece yerinde bir açıklama olmakla birlikte bizler de tüm il ve ilçelerde yaşandığı üzere askıda ekmek uygulamasına start verdik. 

Düzce İl Teşkilatımız ve milletvekilimiz ile yaptığımız istişare üzerinden ben de Akçakoca’daki tüm fırınlarda askıda ekmek uygulamasına katkı verdim. Çok sayıda arkadaşımız da benzer duyarlılıkla hareket ettiler. 

Burada önemli olan yaptığımız bir işin reklamını yapmak kesinlikle değildir. Yapılan iş tamamen manevi geçmişimizde olan fakat  unutulmanın eşiğine gelmiş olan toplumsal paylaşmacı tutum ve davranışımızın yeniden gün yüzüne çıkartılmasıdır. 

Umarım hemşehrilerimiz de temel tüketim ürünümüz olan ekmeği satın alma gücü olmayan vatandaşlarımızı düşünerek bu uygulamaya katkı verirler. Özümüzde var olan dayanışma ruhunun şu günlerde kendini alenen hissettireceğini düşünüyorum.Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.