DOLAR 32,5187 0.13%
EURO 34,8275 0.09%
ALTIN 2.496,170,49
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20839411,02%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

273 okunma

Turizm Derneği Başkanı’ndan iyi haberler…

ABONE OL
09/08/2019 21:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Batı Karadeniz’in incisi” Akçakoca, geçen ay yaşadığı afetin ardından yaralarını sarmaya başladı. Devlet ve millet işbirliğiyle afetin izlerini ortadan kaldıran Akçakoca’da, otel ve pansiyonların bayram tatili öncesindeki doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı.

17-18 Temmuz’da yaşanan sel ve toprak kayması sonrasında derin bir hasar alan Akçakoca’da 7 kişi hayatını kaybetmiş ve milyonlarca liralık maddi hasar meydana gelmişti.

Afetin hemen ardından içme sularında yaşanan kirlenme ve denize girmenin Valilikçe yasaklanması ile birlikte, turizm tesislerindeki rezervasyonlar iptal edilmiş, Akçakoca adeta ıssız bir çöle dönmüştü. 

Devletin tüm imkanlarıyla yardıma koştuğu, çok sayıda belediyenin ve STK’nın maddi ve manevi yardımlar ettiği Akçakoca, kısa sürede bu moral bozukluğunu üzerinden atarak turizm alanında tanıtım hamlesi yaptı.

Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in özel gayretleri ile ilk önce Akçakoca Turizm Platformu kurularak, tüm Türkiye Akçakoca’ya davet edilirken, devletin üst makamlarının sosyal medya hesaplarından yaptığı Akçakoca’ya davet çağrıları da milyonlarca kişiye ulaştı.

Tüm bu çalışmaların etkisiyle Akçakoca’da bulunan otel ve pansiyonlara rezervasyonlar yapılmaya başlandı.

Düştüğü yerden kalkmasını bilen Akçakoca’da, an itibariyle, tatilcilerin yaptıkları rezervasyonlarla ilçedeki otel ve pansiyonların bayram öncesi doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı.

Bu gelişmelerle ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Oğuzhan Yemenici, yaşanan sel felaketinin turizmi kısa bir süre etkilediğini söyledi. 

Otellerde bugünlerde bir yoğunluk olduğuna dikkat çeken Yemenici, sözlerine şöyle devam etti:

“Akçakoca, kısa bir süre önce sel felaketi yaşadı ancak kısa sürede Valilik, Kaymakamlık, Belediye, tüm kurum ve kuruşlarla yaraları sardık. Yetkililer gereğini yapıyor. Bizim de beklediğimiz şeyler var ama misafirlerimizin buraya gelmesinde herhangi bir sorun yok. Plajlarımız gayet hazır. Havalar da güzel gidiyor. Bayramda da böyle olacak gibi. Şu anda otellerimiz bayramda yüzde 70 doluluğa ulaşmıştır. Bayramda tam dolacağına inanıyorum. İnşallah bayramdan sonra da havalar güzel giderse sezonu daha geç kapatacağımıza inanıyorum.”

Akçakoca’nın büyük şehirlere çok yakın olduğunu anımsatan Yemenici, destek olmak açısından, Akçakoca’yı bilen herkesin, sosyal medya hesabından, tanıtım kampanyasına destek olmak adına paylaşımlar yapmasını istediklerini belirtti.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.