DOLAR 32,4443 -0.13%
EURO 34,7603 -0.62%
ALTIN 2.444,010,34
BIST 9.912,482,01%
BITCOIN 20901311,00%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

370 okunma

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZCE’DE

ABONE OL
11/05/2018 16:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cedidiye Mahallesi’nde bulunan Hacı Davut Camii’nde Cuma Namazı öncesinde okunan Cuma Hutbesi, işitme engelli bireyler için işaret dili ile anlatıldı. Cemaat Türkiye’de ilk kez Düzce’de başlatılan uygulamadan memnun oldu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı örnek bir projeye imza attı. Cedidiye Mahallesi’nde bulunan Hacı Davut Camii’nde Cuma Hutbesi Türkiye’de ilk kez cemaate “İşaret Dili” ile anlatıldı.

Engellilere manevi hizmet

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli Engelli Koordinatörü İl Sorumlusu ve Körpeşler Merkez Camii din görevlisi Mustafa Akbaş uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Başkanlığımız din hizmetlerinde toplumumuzu aydınlatmak için her geçen gün hizmet alanlarını genişletmektedir. Bu hizmetlerden bir tanesi de engellilere yönelik engelli hizmetleri. Bu atanan arkadaşlar bulundukları illerde bütün engelli kardeşlerimize ulaşarak onlara manevi hizmetlerinde yardımcı olacaklardır. Engellilik, doğuştan veya sonradan bedensel, zihinsel, ruhsal veya herhangi bir duyusal organını kaybetmiş kardeşlerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayamayacağı başkalarından yardım alarak günlük ihtiyaçlarını karşılayan bireylerdir.”

“Braille alfabesiyle Kur’an eğitimi” 

İşitme engelli kişilere işaret diliyle Kur’an öğrettiklerini kaydeden Akbaş,“Göremeyen kardeşlerimize de braille alfabesiyle Kur’an eğitimi verilmektedir. Şuan ilimizde merkezde işitme engelli kardeşlerimize kız Kur’an kursu mevcuttur” diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.