DOLAR 32,5658 0.26%
EURO 34,7611 0.05%
ALTIN 2.490,760,27
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20690443,93%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

295 okunma

Türkiye’nin her yerinde serbest Akçakoca’da yasak… İlgililer uyuyor mu?

ABONE OL
01/06/2020 21:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da alkol ruhsatı olan işyerlerine giden polis ekipleri, yarından itibaren işyerlerini ikinci bir emre kadar açmamalarını söyledi.

Düzce Valiliği’nin kararı olduğu belirtilen yasak uygulamasıyla ilgili yazılı bir tebligat olmazken, alkol satışı yapan işyeri sahipleri karar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

1 Haziran itibariyle tüm Türkiye’de bir normalleşme sürecine girilmiş, bu tarihten itibaren sosyal mesafe ve hijyen koşullarına uyma şartıyla çok sayıda sektörde iş yapan işyerlerinin açılmasına karar verilmişti.

Alkol ruhsatı olan işyerleri de aynı şartlara uyulmak koşuluyla saat 22.00’ya kadar açık olabilecekti.

Alınan karar uyarınca ülkenin her tarafında alkol satışı yapan işyerleri bu sabahtan itibaren müşterilerine kapılarını açmıştı.

Ne varki Akçakoca’da yaşanan gelişmeler bu normalleşme sürecin gidişatına uygun yürümedi.

Alkol satışı yapan esnaflar son günlerde canhıraş bir çalışmayla işyerlerini 1 Haziran’a hazırlayıp, her biri büyük meblağlarda borçlanarak ya da krediler çekerek mekanlarını turizm sezonuna hazırladılar. Akçakoca’nın diğer esnafları gibi aylardır kaybettikleri moral ve parasal değerlerini yeniden kazanmak umuduyla dükkanlarını hijyen şartlarına uygun hale getirip ilk müşterilerini aldılar. Fakat bu gün içinde yaşanan gelişmeler esnafın sevincini kursağında bıraktı.

Akşam saatlerinde alkol ruhsatı olan işyerlerine giden polis ekipleri, yarından itibaren işyerlerini açmamaları gerektiğini, bu kararın da Valilik kararı olduğunu söylediler.

Türkiye’nin genelinde yaşanan olumlu gelişmelerin aksine işyerlerinin kapatılması kararı karşısında şok olan Akçakoca esnafı ise, bu ayrımcılığın neden kaynaklandığını çözemediklerini belirttiler.

Bazı esnaflar ikinci bir emre kadar açık tutulmama kararını sosyal medya hesapları üzerinden kınarken, Akçakoca’da yaşanan bu garabet karşısında, başta mülki idare olmak üzere, turizm ve esnaf kuruluşları kadar siyasi parti temsilcileri ve belediyenin tavrının ne yönde olacağı ise merakla bekleniyor.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.