DOLAR 32,3682 0.15%
EURO 34,9992 -0.25%
ALTIN 2.324,860,25
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22943262,30%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

325 okunma

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi Mersin Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

ABONE OL
04/02/2017 08:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demet Demirkır www.haberturk.com

Mersin Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın katılacağı törenle bugün açılıyor. 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR”

Mersin Şehir Hastanesi’nin 6 Şubat Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Son 15 gündür bir aydır ilgili firma gece gündüz çalıştı. Bizim arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar. Avrupa’nın şu anda en mükemmel hastanesini hizmete sokuyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İnşallah önümüzdeki yıllarda büyük Türkiye’nin yeni hastaneleri buralar olacak. Buralarda biz vatandaşımızdan ücret almadan, vatandaşımıza herhangi bir sıkıntı çektirmeden bu hizmetleri vereceğiz” açıklamasında bulundu.

“29 HASTANE DAHA AÇILACAK”

Entegre hastanelerin vatandaşın hizmetine açılmaya devam edeceğini söyleyen Bakan Akdağ “Kamu-özel ortaklığıyla yaptıracaklarımızın sayısı şu an 29. Önümüzdeki yıllarda artabilir. Kamu-özel ortaklığıyla yaptırılacak hastanelerde toplam 41 bin yatağımız olacak. Bizim planlamamızda Sağlık Bakanlığına, kamuya ait yaklaşık 130 bin yatak planlıyoruz” dedi.

Bakan Akdağ, sırada Yozgat Şehir Hastanesi’nin açılışı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: Isparta, aşağı yukarı bir yıl içerisinde Adana, Bilkent ve Kayseri’deki şehir hastanelerini açacağız. Isparta, önümüzdeki ay hizmete geçecek. İstanbul’un daha üç senesi var. Birisi İkitelli’de, Olimpiyat Stadı’nın yanında başlayacak, 2.600 yatağımız var; diğeri Samadıra, Sancaktepe’de ve 4.000 yataklı bir hastane olacak.”

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

1.300 yataklı hastaneyi basın mensuplarına gezdiren Bakan Akdağ, son derece modern teknolojilerle donatılan hastaneyle ilgili olarak “Hastayı muayene edebileceğimiz 280 odamız var. Her bir odada yaklaşık 35 hasta muayene edebildiğimizi var sayarsak 9 bin, 10 bin hasta sayısını bir günde rahatça karşılayabiliyoruz. Acil servislerimiz de günde 1.500 hasta karşılayabilecek kabiliyette. Dolayısıyla hastanenin günde yaklaşık 12 bin hastayı olumlu şartlarda, her hangi bir tarafta aşırı kalabalık olmaksızın karşılama imkanı var” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNE KATKIDA BULUNACAK

Hastanelerin Afrika, Orta Doğu, Türki cumhuriyetler ve Avrupa’dan hastaları ağırlayacağını belirten Akdağ, “Burada hem normal tek kişilik odalarımız, hem suit hem de grand suit odalarımız var. Buraları bir taraftan sağlık turizminde kullanabileceğiz ya da Türkiye’de en ihtiyacı olanlara kullanabileceğiz” açıklamasını yaptı.

“REFAKATÇİ YERDE MUKAVVADA YATARDI”

Sağlıkta dönüşümün yeni yüzü olan şehir hastaneleri ile önceki yılları karşılaştıran Bakan Akdağ, “Geçmişte tek kişilik odada aşağı yukarı altı çocuk yatardı. Peki böyle ortamda altı çocuğun refakatçisi annesi ne yapardı? Maalesef yerde, mozaiğin üzerine mukavva sererek yatarlardı. Bu söylediğim tarih çok eski değil. Bundan 15 sene geriye giderseniz Türkiye’deki hastanelerin yüzde 90’ının yatakları bu şekildeydi. Şimdi biz içinde banyosu, tuvaleti olan bir ya da iki yataklı odalar itibariyle yüzde 60’lara neredeyse yaklaştık. Bu sene yüzde 60’ı kamu hastanelerinde temin edeceğiz. İnşallah 2023 hedefleri kapsamında 2020 yılına kadar bütün yataklarımızı tek yataklı, nadiren kalabalık zamanlarda iki yataklı odalara dönüştürmüş oluyoruz” dedi.

MERSİN’DEKİ İKİ HASTANE KAPANIYOR!

Bakan Akdağ, Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın-Doğum Hastanesi’nin toplam kapalı alanının 66 bin metrekare; Mersin Şehir Hastanesi’nin ise 370 bin metrekare olduğunu söyleyerek, “Bahsettiğimiz hastaneleri zamanında yaptıranlardan Allah razı olsun. Ama artık miadını doldurdular. Yeni Türkiye’nin hastaneleri onlar olmaz, olamaz. Yeni Türkiye’nin hastaneleri hep böyle olacak” dedi.

Ayrıca Akdağ, hastanelerin çevrelerinin ikinci el otopark gibi görünmemesi için ise açık ve kapalı otopark yaptıklarını ifade etti.

“SUUDİ SAĞLIK BAKANI HAYRAN KALDI”

Bakan Akdağ, Suudi Arabistan Sağlık Bakanına hala çalışmalarına devam edilen Bilkent Şehir Hastanesi’ni gezdirdiğini ve Suudi bakanın hayran kaldığını söyledi. “Bana beş kere ‘bu kadar büyük bir işi bu kadar kısa zamanda nasıl bitirdiniz’ diye sordu” dedi. 

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ SON TEKNOLOJİK CİHAZLARLA DONATILDI

Mersin Şehir Hastanesi’nin dünya standartları üzerinde hizmet vereceğini söyleyen Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Aydın şunları söyledi: “370 bin metrekare kapalı alana kurulu olan Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük hastanesi konumunda. Günlük 12 bin poliklinik hastası kapasiteli olacak.  Hastanemizde MR-CT-PET CT- Gama Kamera – Anjio Spect- Mamografi Ultrason- Kemik Dansimetre – Linac – Brakiterapi – Dijital Patoloji gibi son teknolojik cihazlar bulunuyor. Ayrıca 30 yataklı diyaliz merkezi ve 50 yataklı kemoterapi merkezimiz de mevcut. Minimum 5 bin sağlık personeli olacak.”

“KALİTEYİ UCUZA ALACAKLAR”

Başhekim Op. Dr. Recep Aydın, Mersin Şehir Hastanesi’nin sağlık turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Özellikle Ortadoğu şu an sıkıntılı bir dönemde. Balkanlarda, Orta Asya ve Kafkaslar sağlık sektöründe bizden iyi değiller. Biz ihtiyaca göre ucuz hizmet veriyoruz. Kaliteyi ucuza alacaklar” dedi.

İŞTE MERSİN ŞEHİR HASTANESİ GENEL ÖZELLİKLERİ

* Günlük 12 bin poliklinik hastası kapasiteli

* Mihmander eşliğinde ücretsiz araç karşılama hizmeti

* Helikopter pistinden acile doğrudan hasta kabul hizmeti

* 370 bin metrekare kapalı alan

* 1.300 yatak kapasitesi

* 5 bine yakın sağlık personeli

* 230 poliklinik odası

* 51 ameliyathane

* 210 yataklı yoğun bakım ünitesi

* MR-CT-PET CT- Gama Kamera – Anjio Spect- Mamografi Ultrason- Kemik Dansimetre – Linac – Brakiterapi – Dijital Patoloji

* 30 yataklı diyaliz makinesi

* 50 yataklı kemoterapi merkezi

* 3.858 araçlık ücretsiz açık ve kapalı otopark

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.