DOLAR 32,4086 0.19%
EURO 35,5995 0.45%
ALTIN 2.322,590,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22961162,48%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

638 okunma

TUVALET DEĞİL CEZAEVİ GİRİŞ KAPISI SANKİ

ABONE OL
27/06/2019 11:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde tuvalet sorunu bir türlü giderilmiyor.

Dönemin Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından 2013 yılında hizmete açılan Akçakoca Belediyesi Şehirlerarası Otobüs terminali, açıldığı günden beri sorun olmaya devam ediyor.

Akçakoca terminalinde daha evvel ihale ile verilen tuvalet işletmeciliği belediye tarafından feshedilmiş, sonrasında belediye personeli tarafından hizmet vermek üzere çalıştırılmıştı.

Önceden bir turnike konmuş olan tuvalet girişine, fesih sonrası turnikeden de beter bir giriş yapılmıştı. 

Vatandaşların geçen yıldan beri beklentileri, turnike veya cezaevi mazgalı görünümlü girişi normal giriş kapısı haline dönüştürerek bir belediye personelini görevlendirmek yönünde iken bu sorun bir türlü çözülememişti.

Terminal tuvaletinin giriş kapısı sanki bir cezaevindeki giriş kapısını andırıyor. Kapıda duran bir görevli yok veya varsa ortalarda yok. 

Tuvaleti kullanmak isteyen vatandaşların içeri girebilmesi için metal 1 TL’yi  7 saniye gibi çok kısa bir sürede butona atıp kendini içeri atması şart.

O an için üzerinde bozuk parası olmayan vatandaş tuvaletin içine giremediği gibi bir görevlinin olmaması nedeniyle meramını da anlatamıyor.

Zorda kalan yolcuların tuvalet ihtiyacını gidermek için civardaki tarlalara gittiği konuşuluyor.

Özellikle kadın ve çocuk yolcular için dayanılmaz bir eziyete dönüşen tuvalete giriş sorununun çözümü için vatandaşlar Belediye yönetiminden hamle bekliyor.

Bilhassa terminale gece saatlerinde gelen yabancı misafirlerimizin ihtiyaçlarını giderememesi Akçakoca’nın turizm hanesine eksi puan yazıyor.

Türkiye’nin birçok yerinde dinlenme tesislerinde tuvaletler ücretsizken, parası olduğu halde Akçakoca’daki tuvaleti kullanamıyor vatandaşlar. 

Belediye’nin birkaç lirayla zengin olamayacağını belirten vatandaşlar, terminal tuvaletindeki girişi zorlayan metallerin toptan kaldırılarak bu hizmetin kolaylaştırılmasını talep ediyor.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.