DOLAR 32,4804 -0.07%
EURO 34,8426 -0.5%
ALTIN 2.439,770,16
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077325-0,99%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

316 okunma

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AKÇAKOCA SOKAKLARINI TEMİZLEDİLER

ABONE OL
07/12/2017 14:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesi Öğrencileri Çöp Sorununa Dikkat Çekmek Ve Farkındalık Yaratmak İçin Şehir Merkezinde Temizlik İşçileri İle Birlikte Çöp Toplayarak Önemli Bir Sosyal Sorumluluk Örneği Sergilediler.

Toplum Gönülleri” Gurubuna Mensup  70 öğrenci,  Akçakoca Belediye Temizlik işçileriyle birlikte şehir merkezinde çöp toplayarak bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Öğrenciler  topladıkları çöpler i belediye çöp bidonlarına ve konteynırlarına  boşalttılar.

Topluluk Başkanı Meryem Hacıoğlu, yaptığı açıklama da, kendisinin işletme yönetimi 2’inci sınıf öğrencisi olduğunu, topluluğun ise 2002 yılında kurulduğunu belirtti.

Temizlik yapmakta ki amaçlarının farkındalık yaratmak olduğuna dikkat çeken   Hacıoğlu,” Topluluk Türkiye genelinde 80 ilde var. Bizde 131’inci grubuz.  En büyük amacımız farkındalık yaratmaktır. Çöp konusu sadece belediye çalışanlarımızın bir sorunu  değil ,halkımızında duyarlı olması için böyle bir etkinlik yapmak istedik. ” dedi.

Dünyanın sadece insanlara özgü değil tüm canlıların yaşadığı bir dünya olduğunu bunun içinde temiz tutmanın gerekliliğini vurgulayan Hacıoğlu,şunları kaydetti:

“İnsanların bakış açısı bir yandan iyi oldu. Bir yandan da garipsediler. Böyle bir şey ile karşılaşmadıkları için böyle şeylere alışkın olmadıklarını anladık. Bizde onlara farkındalık yaratmak ve alıştırmak için daha fazla etkinlik yapacağız. Onlarda bizlere alışacak. Buradan da bir mesajım var.  Sadece çevreyi temizlemek, korumak belediyede ki abilerin görevi değildir. Çevreyi korumak bütün hepimizin, 7’den 70’e herkesin görevi olduğunu düşünüyorum. Sadece bizim değil dünya. İnsanlara, hayvanlara bütün canlılara ait bir dünya. ”

Üniversite öğrenicileri daha sonra, temizlik işçileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra etkinlik son buldu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.