DOLAR 32,5626 0.05%
EURO 35,0506 0.56%
ALTIN 2.428,560,24
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093596-3,54%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

400 okunma

VALİ DAĞLI VE DÜZCE PROTOKOLÜ BİLİM ŞENLİĞİ’NDE

ABONE OL
28/09/2018 18:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği’nin açılış töreni gerçekleşti. Açılış töreni öncesinde iki çarşı arasında kortej yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Ak Parti Milletvekili Ayşe Keşir, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ve çok sayıda kurum müdürü ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Bilim şenliğini ilk kez yaptıklarını belirterek, amaçlarının öğrencilerin zihinlerinin gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Yemenici, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programına katılanlara teşekkür etti. Eğitimin kalitesine bu tür etkinliklerle katkı verileceğine inandığını belirten Yemenici, “Bilim şenlikleri, öğrenmeye istekli, merak eden, istekli, bilinçli bireylerin yetiştiği öğrenme metotlarından biridir. Eğitim Kurumları ve eğitime gönül vermiş kurumların amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır ” ifadesini kullandı..

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise, güzel bir ilçede böylesine güzel bir etkinlik yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Vali Dağlı, Bilim şenliğinin Düzce’nin diğer ilçelerinde de yapılması için çalışmaların başlatacağını belirterek, “Akçakoca’da güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Bilim şenliği Akçakoca’mıza, Düzce’mize ve gençlerimize hayırlı olsun. Bu manada bilim şenliği gerçekten önemli. Gerçekten kutlanacak olan bir çalışma. Başta Belediye Başkanımıza, TÜBİTAK Başkanlığımızı da teşekkür ediyoruz. Bu bilim şenliğimizi diğer ilçelerde de yaygınlaştırmaya çalışacağız. Akçakoca’nın sahip olduğu bu hakka diğer ilçelerimiz de sahip olmuş olacak” dedi.

Vali Dağlı’nın konuşmasından sonra Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de bilim etkinliğinin gençlerin geleceğini inşa edeceğine vurgu yaparak, “Biz inanıyoruz ki Akçakoca’dan ve Düzce’den bu tür etkinliklerle, eğitim kalitesinin artmasıyla birlikte bu tür etkinliklerde gençlere deneyim fırsatı verilmesiyle birlikte Düzce’nin geleceğine inşa eden gençler çıkacaktır. Bundan 20 sene sonra Düzce’yi imar eden, inşa eden Türkiye’ye katkı veren gençler olacaktır” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri öğrencilerinin atölyelerini gezdi. Ayrıca yarışmalarda dereceye girenlere ödül takdimi yapıldı. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.