DOLAR 32,5654 0.21%
EURO 34,9248 -0.17%
ALTIN 2.444,640,36
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20888980,00%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

253 okunma

VALİLİKTEN SÜRÜCÜLERE UYARI!

ABONE OL
26/11/2018 12:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valiliği, 1 Aralık itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar için zorunlu hale gelecek kış lastiğinin takılması konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacağı, kurallara ve alınan kararlara aykırılıkların tespiti halinde yasal işlem uygulanacağı bildirildi.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık tarihi itibariyle uygulamaya girecek olan ‘kış lastiği takma zorunluluğu’ hususunda Düzce Valiliği bugün yaptığı yazılı basın açıklaması ile vatandaşları uyardı.

Kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi durumlarda trafik güvenliği olumsuz etkilendiğinin belirtildiği açıklamada vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla araçlarda kış lastiği kullanılmasının temini açısından bazı usul ve esaslar belirtildi.

Düzce Valiliği tarafından sürücülere şu bilgilendirmelerde bulunuldu:

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği’ne göre şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtların 01 Aralık 2018-01 Nisan 2019 tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur.

2- Kamyon, çekici, tanker, otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerinin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekmektedir.

3- Kış lastiği bulunmayan araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilecektir.

4- Trafik idari para cezası karar tutanağının tebliği işletene yapılacağından, lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerini temin etmek amacıyla araç sürücüsüne güzergâh ve yerleşim yeri bilgilerini de içeren izin belgesi verilecektir. Ayrıca, izin verilen yerleşim yerinin adı trafik idari para cezası karar tutanağında da belirtilecektir.

5- Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan işletenler için, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/a maddesinde belirlenen para cezası uygulanacaktır.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacağı, kurallara ve alınan kararlara aykırılıkların tespiti halinde yasal işlem uygulanacağı bildirildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.