DOLAR 32,5747 0.09%
EURO 35,0359 0.4%
ALTIN 2.426,100,14
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086015-3,47%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

270 okunma

Vekil Yılmaz, 30 kişinin ekmek kapısını kapatmaya mı çalışıyor

ABONE OL
08/11/2019 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, son dönemde Akçakoca’yı ve genel olarak Düzce’yi ilgilendiren çeşitli konularda, Parlamento sıralarından yaptığı konuşmalar ve verdiği soru önergeleriyle dikkat çekiyor. 

Bu durum Milletvekili Ümit Yılmaz’da bir hayli alışkanlık yapmış olacak ki, bazı konularda ölçüyü tutturamayıp ilçeye yapılan yatırımlara karşıymış intibaı uyandırıyor.

Vekil Yılmaz’ın son olarak yanıtlanması istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği soru önergesi tam da bu türden bir gariplik içeriyor.

Milletvekili Ümit Yılmaz’ın Bakanlık’a verdiği soru önergelerinde, Akçakoca’ya yapılan beton santralinin ruhsatını kimin, hangi yetkiyle verdiği şeklinde soru sorulduğu gibi, üniversite yerleşkesi ve Fakıllı mağarası yolu kıyısında açılmış olan beton santralinin, mevcut güzergahta trafik başta olmak üzere yeni sorunlara yol açıp açmayacağı sorusu sorulmuş.

Milletvekili Yılmaz’ın bu soruları sormasında birkaç açıdan sorun var.

1 – Vekil Yılmaz’ın bu zorlama çıkışı, zamanlama açısından yersiz bir müdahale olmuş. Lakin sözkonusu beton santrali, idari açıdan tüm kurulum işlemlerini yerine getirdiği gibi, inşaatını da tamamlayıp hizmet vermeye başlamıştır.

Milletvekili Yılmaz, ele aldığı konuda şayet haklı bile olsa, yaptığı müdahale geç kalmış bir müdahale sayılır.

2 – Milletvekili Yılmaz’ın soru önergesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin konuyla ilgili olan bakanlıklarının il müdürlükleri başta olmak üzere, Düzce Valiliği ve Akçakoca Kaymakamlığı’nın yürüttüğü çalışmalara, incelemelere ve izinlerine karşı bir güvensizlik taşımaktadır.

Zira, sözkonusu beton santrali kurulmadan önce çok sayıda ilgili il müdürlüklerinden izin almış, inceleme süreçleri geçirmiş, taahhütnameler imzalatılmış ve ardından bu hakkı elde ettiği için Akçakoca Kaymakamlığı’ndan ruhsat almıştır.

Yani, Düzce’nin çeşitli müdürlüklerinin ve ilçe kaymakamlığının çalışmalarını sorgulayan, Devletin bu birimlerinin görevlerini şüpheyle karşılayan vekil Yılmaz, Düzce ve Akçakoca’daki kamu kurumlarının görev alanlarına, çalışma biçimlerine saygı duymadığı yönünde bir algıya neden olmuştur.

Valilik ve il müdürlüklerinin yanı sıra Akçakoca Kaymakamlığı ve bağlı birimler, en az vekil Yılmaz kadar neye ruhsat verip vermeyeceğini bilmektedirler.

Fakıllı mağarasının ve üniversite yolunun aynı güzergahta olduğunu bilen kamu kurumları, mevcut durumda santralin risk taşıyıp taşımadığını da vekil Yılmaz kadar bilirler.

Bu kurumların araştırıp inceleyip ruhsat verdiği bir tesise karşı olmanın temelinde, eğer devlet kurumlarına karşı güvensizlik duygusu yatmıyorsa, en hafif deyimiyle popülist bir yaklaşım olduğu ileri sürülebilir.

3 – Beton santralinin ruhsatını sorgulayan vekil Yılmaz herhalde bahsi geçen üretim tesisinin ilçeye yapılmış 8 milyon liralık bir yatırım olduğunu da biliyor olmalıdır.

Santral hizmete girdikten sonra, Meclis sıralarından ruhsat sorgulaması yapan Ümit Yılmaz’a bilgi aktaranlar, sözkonusu tesiste 30 kişinin istihdam edileceğini, bu sayede işsizlikle boğuşan Akçakoca’da çok sayıda gencin evine ekmek gireceğini de söylemiş olmalılar.

Ayrıca vekil Yılmaz, açılmış olan tesisin beton sektöründe tekelciliği ortadan kaldıracağını, oluşturacağı rekabet ortamıyla beton fiyatlarının aşağı çekilmesini sağlayacağını, bu durumun sadece inşaat müteahhitlerini değil konut almak isteyen vatandaşları da mutlu etmeye başladığını söylemiş olmalılar.

Parlamento sıralarından her mevzuyu dile getirip soru önergesi vermek belli ki Akçakoca’mızın evladı olan vekilimizin hoşuna giden bir şey. Lakin, elzem olan soru sorup kenarda durmak değil, çözümü getirmek ve Akçakoca’ya yapılan yatırım ve iş imkanlarına karşı durmamaktır.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.