DOLAR 32,5942 0.35%
EURO 34,8094 0.17%
ALTIN 2.507,180,93
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21025882,15%
Düzce
14°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

280 okunma

WANTED! KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ?          

ABONE OL
13/06/2017 18:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nerede o eski Yaz akşamları, nerede çevre il ve ilçelerin uğrak yeri olan Akçakoca. Nerede o eski Ramazan eğlenceleri. Hiç birinden eser kalmadı, mumla aranıyor.

Akçakoca Kültür sanat festivalimizin iptal olması, Yaza girdiğimiz bu aylarda Akçakoca’nın en büyük üzüntüsü ve kaybı halini aldı.

İlçemizin uluslararası platformlarda tanıtılmasında başrol oynayan kültür ve sanat festivalimize indirilen bu darbe, Akçakoca’ya aralıksız kan kaybettirmeye devam ediyor.

Sahillerimiz, turizm yerlerimiz, mesire alanlarımız, doğa yürüyüş alanlarımız kuş uçmaz kervan geçmez hale büründü. Buna artık bir dur demenin vakti geldi de geçiyor.

İlçe halkının çalışmalarının; tarlanın, bağın bahçenin stresini, öğrencilerimizin dolu dolu geçen bir öğrenim yılının, sınavlarının stresini, Yaz ortasında 3 günlük bir eğlenceyle atmaları size fazla mı geldi acaba?

Kayıp Turizm Kimin İntikamı?

Ne günlere geriledin Akçakoca. Ne Ceneviz döneminden bir hatıramız kaldı, ne evliyaların bıraktığı hatıralarımız.

Mesire alanlarımıza gelen misafirlerimizden alınan usulsüz ücretler de cabası.

Yıllar geçiyor geçmesine ama Ceneviz kalesine bir çivi dahi çakmaktan aciz olduk. Betondan meydan projeleri ardı sıra yapılırken ekolojik güzelliklerimiz hiçe sayılıyor.

Turistler tabiatla baş başa bir huzuru tercih ettikleri için geliyorlar Akçakoca’ya. Eşsiz doğası, yeşilin bin bir tonuna sahip bitki örtüsü ve uçsuz bucaksız denizimiz cezbediyor turistleri.

Beton yollardan bir an önce uzaklaşıp doğanın bin derde deva bağrına yönelmenin vaktidir şimdi.

Yeterki ‘yeşil rotadan’ sapmayalım.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.