DOLAR 32,3831 0.19%
EURO 35,0710 -0.09%
ALTIN 2.325,250,26
BIST 9.138,220,64%
BITCOIN 2268902-1,63%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

456 okunma

“YALAKALIĞIN SONUNU GÖRDÜK”

ABONE OL
17/12/2017 18:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Merkez İlçe Kongresinde konuşan CHP Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, “Düzce’ye geldiğimde gördüm, Rabia işaretinin heykelini dikenin adı sanı dahi ortada yok. Demek ki yalakalığın sonu yok bunu gördük.” diyerek Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e atıfta bulundu.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Merkez İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Alaettin Duran yeni Merkez İlçe Başkanı seçildi. Kongrede yapılan konuşmalarda ise Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yüklenildi.

“Yalakalığın sonu yok bunu gördük”

CHP Meclis Üyesi Yıldırım Kaya,  Düzce eski belediye başkanı Mehmet Keleş tarafından eski otogar mevkiinde bulunan kavşağa yaptırılan Rabia Heykeli’ni Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalakalık amaçlı yaptırıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Düzce mücadele geleneği olan il olduktan sonra da mücadelesini bırakmayan önemli kentlerimizden birisi. Sabah Düzce’ye geldiğimde etrafa bir bakındım daha önce hak, hukuk ve adalet yürüyüşçülerinin önüne yediği artıkları döken izlerine baktım. Ne kendisi ne de izleri yok ortada. Rabia işaretini heykel olarak yapıp AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalakalık yapmak için yediği artıklarını döken Rabia işaretinin heykelini dikenin adı sanı dahi ortada yok. Demek ki yalakalığın sonu yok bunu gördük. Düzcelileri biz sevgi dolu, coşku dolu yanlarıyla hatırlıyoruz. O yediği artıkları dökenleri hatırlamıyoruz bunu belirtmek isterim.” “Anlaşma bozuldu, sabahın köründe baskınlar yaptılar.” “Bugün 17 aralık Sayın Kılıçdaroğlu’nun doğum günü.” Diyen Kaya, şu ifadelerde bulundu:

“Ama esas olarak Bilal’e anlatır gibi anlatacağım çocuklar diyen öğretmenlerimizin diline dolanan bir gün yolsuzlukları parayı sıfırlamayı nereye götüreceğini söylemeyi Bilal’e anlatır gibi anlatmak gerekiyor. Eğer Türkiye’de yolsuzlukların usulsüzlüklerin karşısında halk kitlelerin dimdik ayakta duramıyorsa derdik ki biz halkın yaşadığı sorunları Bilal’e anlatır gibi anlatmamız gerekiyor. Bu gün Türkiye’nin karanlık bir günü. 17 Aralık. 17 Aralık sabahında uyandığında her yurttaşımız televizyonları açtığında yolsuzlukların hangi safhaya geldiğini gözlerimizin önüne serdi. Biz şöyle tartıştık, hırsızı parayı istifleyeni değil o baskını yapıp onu açığa çıkartanları yargıladık. Aslında onlar ikisi de aynı hatta yürüyenlerdi. Daha sonra parayı nereye sakladığını hangi evde paranın olduğunu kim bilir beraber yol yürüdüğünüz bilir. Bir gece anlaşma bozuldu, sabahın köründe baskınlar yaptılar. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan paraların açığa çıktığı bir tabloyu hep beraber gördük.”

Kaya son olarak, 2019 seçimlerinde Türkiye’nin ve Düzce’nin değişeceği temennisinde bulunarak bu kongrenin Düzce’nin değişim kongresi olduğunu söyledi.

“Hepimizin tek bir görevi var”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, görevde bulunan CHP’lilerin Türkiye’yi içinde bulunduğu bu durumdan kurtaracağını kaydederek şöyle konuştu:

“Elbette bizlere de düşen her türlü katkıyı vererek partimizi yükseltmektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselmesi demek Türkiye’nin yeniden 1923 ruhuna dönmesi demektir. Yeniden laik, demokratik, sosyal devletin tüm temelleri ile birlikte inşa edilmesi demektir. Elbette hepimiz her yere aday olabiliriz. Çok önemli görevlerde bulunabiliriz ama unutmayacağız ki hepimizin aslında bir tek görevi var. Bu ülkenin bize verdiği desteği, kaynağı bugün onlara geri çevirmek ve Türkiye’yi yeniden ayaklarının üzerine dikmek. Bu görevi Düzce’den başlayarak bütün Türkiye’de sağlıkla, verimlilikle yürütecek olan Cumhuriyet Halk Partili kadrolardır ve buradan onların tamamına selam yolluyorum.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.