DOLAR 32,3961 0.21%
EURO 35,1187 -0.03%
ALTIN 2.324,560,23
BIST 9.098,110,20%
BITCOIN 2281212-0,39%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

446 okunma

YALAN HABER ELLERİNDE PATLADI

ABONE OL
10/02/2019 11:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuoyunda Okan Yanmaz’ın sahibi olduğu iddia edilen bir haber sitesinin yaptığı yalan habere bir cevap da,  haberde olayın tanığı olduğu iddia edilen CHP yönetiminden geldi.

Sözkonusu yalan haberde Akçakoca belediyesinde çalışan iki kurum amiri arasında kavga çıktığı, kavganın işçi alımları yüzünden yapılan tartışmanın neden olduğu ve olaya o anda belediyede bulunan CHP adayı ile yöneticilerinin de tanık olduğu iddia edilmişti.

Yapılan yalan habere karşı CHP’den ise bir yalanlama geldi.

CHP İlçe Başkanı Ömer Başar, sözkonusu iddia edilen olayın 2. katta yaşandığını, o anda belediye başkan adayı Fikret Albayrak ile eşinin alt kattaki muhasebe biriminde çay içip sohbet etmekte olduğunu belirterek, Albayrak ve yanındakilerin hiç bir şey görüp duymadıklarını söyledi.

Olayın yaşandığı iddia edilen katta o anda bulunan Fikret Albayrak’ın akrabası ve seçim çalışmalarındaki yardımcılarından biri olan Tahsin İlhan ise yaptığı açıklamada, iki kurum yöneticisi arasında biraz yüksek sesle bir konunun tartışıldığına tanık olduğunu, fakat konunun tamamen belediyecilik ile ilgili olduğunun anlaşılır olduğunu ve bir kaç saniye süren konuşmanın bir kavga ya da yazıldığı iddia edildiği gibi tartışma olmadan tatlıya bağlandığına tanık olduğunu söyledi.

CHP İlçe Başkanı Ömer Başar ise yaptığı genel değerlendirmede, iki insan arasında her zaman yaşanabilecek bir durumu bu şekilde haber yapmanın basın etiğine uymadığını ifade ederek, taraflı habercilik adına atılan bu iftiralara CHP’nin alet edilmesini istemediklerini, tekrarlanması halinde yasal haklarını kullanarak yargıya müracaat edeceklerini söyledi.

Aslında ne olmuştu…

Bir kaç gün önce Okan Yanmaz’ın sahibi olarak konuşulan bir haber sitesinde Belediye Destek hizmetleri Müdürü Özkan Ünal ile Halkla İlişkiler birimi çalışanı İsmail Kural arasında İşkur üzerinden işçi alımları ile ilgili olarak bir kavga yaşandığı iddia edilmiş, bu kavgaya da CHP heyetinin tanık olduğuna haberde yer verilmişti.

Yapılan haberin tamamen yalan olduğunu, iddia edilen şeylerin yaşanmadığını ifade eden Özkan Ünal ve İsmail Kural ise haberin yayınlanmasının ardından, Akçakoca Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak yalan haberi yapan site hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

İsmail Kural Akçakoca basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta ise, Özkan Ünal ile dayı yeğen sayıldıklarını, hiç bir zaman ve koşulda aralarında bir tartışma ve iddia edildiği gibi kavga yaşanamayacağını, yapılan sözde haberin ise birileri için yalanlar üretip kamuoyunun kafasını karıştırmaktan ibaret olduğunu söylemişti.

Bundan sonra ne olacak ?

Yapılan yalan haberle ilgili olarak Savcılık’ın haber sitesi yöneticilerinin ifadesini alıp tekzip ya da haber kaldırma işlemini yaptırması olanak dahilinde görülüyor.

Yapılan yalan haber, kişilik haklarını tahkir ettiğinden suçlamanın muhtevasına bağlı olarak idari bir para cezasına çarptırılması da olabilecekler arasında.

Mahkemenin sonucu ne olursa olsun, her durumda bu işin Okan Yanmaz’a eksi yazacağı, kendisine ve seçim çalışmasına zarar vereceği ise artık şüphe götürmez.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.