DOLAR 32,3823 0.17%
EURO 34,9849 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BIST 9.090,110,11%
BITCOIN 2267013-0,70%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

470 okunma

YAZAR İBRAHİM TUZCU’NUN KİTAPLARI ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİNDE

ABONE OL
16/04/2019 17:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medya380 haber sitesi yazarlarından, gazeteci ve araştırmacı yazar, emekli eğitimci İbrahim Tuzcu, yaklaşık 18 yıl içerisinde yazdığı 10 adet kitabını, Düzce Üniversitesi Akçakoca Siyasal Bilimler Fakültesi kütüphanesine teslim etti.

Kitapları teslim alan Akçakocabey Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M.Akif Öncü , yazar İbrahim Tuzcu’ya katkılarından dolayı onur belgesi vererek teşekkür etti.

DEKAN VEKİLİ PROF. DR. M.AKİF ÖNCÜ KONUŞTU

Yeni açılan Okul ve Kütüphanemizin kitap bağışlarıyla giderek büyüdüğünü belirten , Prof Dr Öncü “Akçakoca’nın son yıllarda yetiştirdiği kıymetli Gazeteci ve Araştırmacı Yazar İbrahim Tuzcu okulumuz kütüphanesine yazmış olduğu 10 adet kitabı bizlere teslim etmesi bizleri sevindirmiştir. Bu yaklaşımından dolayı kendilerine teşekkür ederken,Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve okulumuzun dernek başkanı Mehmet Pazvant beye de yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendileri okulumuza yapmış olduğu desteklerini saymakla bitmez. Yazar İbrahim bey daha önceki yıllarda Turizm okulumuzda iki kez panel vererek bizlere destek vermişti. Tuzcu, ayrıca okulumuzla ilgili yazılı ve görsel basında bizlere her zaman desteğini vererek hep bizlerin yanında olduğu için şükranlarımı belirtmek istiyorum. Modern bir şekilde kurulan kütüphanemize yazmış olduğu eserleri bizlere kazandıran Araştırmacı Yazar ve Gazeteci İbrahim Tuzcu’ya bundan sonraki yaşamında başarılar dolu günler temenni ederim“ dedi.

ATSO BAŞKANI VE AKÇAKOCABEY SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ DERNEK BAŞKANI MEHMET PAZVANT KONUŞTU

Akçakoca’nın son yıllarda yetiştirdiği kıymetli gazeteci ve araştırmacı büyüğümüz yazar İbrahim Tuzcu’nun okulumuz kütüphanesine yazmış olduğu 10 adet kitabı kütüphanemize teslim etmesi bizleri sevindirmiştir.

Değerli yazarımızın çabalarıyla gerçekleştirilen özverili çalışmalar sonucunda kütüphanemize vermiş olduğu 10 adet kitap için çok özel bölümler hazırladık. Artık fakültemizdeki öğrenciler bu kitaplar sayesinde bilgi sahibi olacaklardır. Bu kapsamda değerli yazarımıza çok teşekkür ederken bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

YAZAR İBRAHİM TUZCU KONUŞTU

Araştırmacı yazar ve gazeteci Tuzcu ise, “Okumaya yazmaya meraklı bir insanım. 1980 yılından bu yana özellikle tarih, turizm, buna bağlı olarak Düzce ilinin spordan kültüre, şehitlere, Turizmine varan konularda yazılmış kitaplardır. İlerki yıllara ışık tutacak eserlerdir. Dilerimki paylaştığımız o bilgiler kullanıldıkça çoğalır ve yeni bilgilerin üretilmesini sağlar Bu çorbada benim de bir tutam tuzum olsun diye yazdım” şeklinde konuştu.

Araştırmacı yazar ve gazeteci İbrahim Tuzcu’nun yazmış olduğu kitaplar, Düzce genelinde bazı kütüphanelerde ve okullarda yerlerini alırken, artık bundan böyle Düzce Üniversitesindeki farklı kütüphanelerde de eğitim gönüllülerine hizmet verecek. 

Ayrıca İbrahim Tuzcu’nun özel internet sitesinden yazmış olduğu kitapları şu adresten takip edebilirsiniz https://ibrahimtuzcu.tr.gg/

İBRAHİM TUZCU KİMDİR

1956 Yılında Akçakoca Ayazlı mahallesinde dünyaya geldim. İlkokulu Barbaros ilköğretim okulunda, ortaokulu Akçakoca Lisesinin ortaokul kısmında, liseyi Kdz. Ereğli’de o zamanın sanat okulu Endüstri Meslek Lisesi’nde okudum. 1973’te mezun oldum. Okulun bitiminde Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında işbaşı yaptım. Çeşitli kademelerde görev aldım. 2000 yılında emekli oldum. Sporu çok sevdiğimden çeşitli kulüplerde çalıştım. Düzcespor, Akçakocaspor, Yeni Akçakocaspor, Akçakoca İdmanyurdu kulüplerinde çeşitli görevlerde bulundum. Yeni Akçakocaspor, Antaş İdmanyurdu, Ayazlı Tersane spor kulübünü kurdum. Bolu merkez hakem komitesinde 2 yıl çalıştım. Düzce’de saha komiserliği yaptım. Çuhallı Çarşısı Güzelleştirme Derneğinin kurulmasında emeğim olmuştur.

Tuzcuoğlu Secere, Yeşil Akçakoca, Lazimarktan Ayazlıya, Akçakoca köyleri, Düzce şehitleri, Akçakoca’da spor, Düzce Hakkında Herşey, Düzce Spor Tarihi, Düzce Deprem Şehitleri, Akçakoca Gazileri, Düzce Laz Göçleri adlı kitapları derledim.

Akçakoca’nın 43 köy ve 8 mahallesindeki okullarda dersler verdim. Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm ve Otelcilik okulunda iki panel verdim. Düzce Tarih ve Turizm Sempozyumu’nda iki kez sunum yaptım. 13 adet ödül sahibiyim.

2000 yılında Düzce Damla gazetesinde çalışmaya başladım. Sırası ile Yerel Futbol, Maçkolik, Amatör lig, Lig tv, Amatör Dünyası, Kdz Ereğli Değişim, Ankara Kentsel Haber gazetelerinde çalıştıktan sonra 2010 yılında Düzcesportif, Haber380 internet haberciliğin editörlüğünün yanı sıra, Kanal380’de spor moderatörlüğü yapıyorum. 2013 Yılında Düzce’nin ilk ve tek Web televizyonu Kanal 380 televizyonunu kurdum. 2 çocuk babası ve az Fransızca bilmekteyim. Cennet Düzce’yi çok seviyorum.

Kitapları…

1- ŞECERE

2-  AKÇAKOCA KÖYLERİ

3- LAZİMARK’TAN AYAZLI’YA

4- YEŞİL AKÇAKOCA

5- AKÇAKOCA’DA SPOR

6- DÜZCE HAKKINDA HERŞEY

7-DÜZCE SPOR TARİHİ

8- DÜZCE SAVAŞ ŞEHİTLERİ

9- DÜZCE DEPREM ŞEHİTLERİ

10- DÜZCE LAZLARI

11- AKÇAKOCA GAZİLERİ


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.