DOLAR 32,5002 -0.13%
EURO 34,9564 0.33%
ALTIN 2.432,400,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2086009-0,94%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

302 okunma

YAZILIM KODLAMA ATÖLYESİ AÇAN AİLEYE KAYMAKAM BEYDEN PLAKET

ABONE OL
28/11/2017 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak, modern teknolojiden azami derecede yararlanmak, öğrencilerin bu alanda yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağlayacak modern kodlama atölyesi açıldı.

Solak ailesinin sponsorluğunda açılan atölyede 20 öğrenci, aynı anda kurulu düzende bilgisayar başına geçerek yazılım kodlama programı hazırlayacakları bilgileri alıyor.

Ürün kodları oluşturan öğrenciler, 3 boyutlu olarak oluşturdukları görselleri flement denen petro-kimya türevi bir madde ile ürüne dönüştürüyorlar.

Çeşitli ürünleri yapan öğrenciler Akçakoca Merkez camiinin orijinal maketini yapacaklarını da söylediler.

Kaymakam Yasin Öztürk Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ile birlikte açılışını gerçekleştirdiği sınıfta, bölüm öğretmeninden bilgiler alıp öğrencilerle birlikte yaptıkları çalışmalara yönelik bilgi alışverişinde bulundu.

Kaymakam Öztürk: Gereken yardımları yapacağız

Kodlama atölyesinin hizmete girmesini sağlayan işadamı Gökhan Solak’a bir plaket takdim eden Kaymakam Öztürk yaptığı açıklamada, “Akçakoca’nın genç işadamı Gökhan Solak beyin mezunu olduğu okula kazandırdığı kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdik. Hep birlikte gezdik. Öğrencilerimizin neler yaptıklarının bilgisini aldık. Çok güzel çalışmalar. O anlam da bizler de öğretmenlerimizin teklifleri doğrultusunda İl Özel İdaremizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Kaymakamlığımıza sunmuş oldukları imkanlar dahilinde belirli altyapı malzemelerinde yardımcı olma sözü verdik. Bunlar gelişen Türkiye anlamında ileride ihtiyaç duyacağımız mühendis beyinlerin doğmasına katkı sunacaktır. Katkı verenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Gökhan Solak: Bugünün nesli çok geniş imkanlara sahip

Kodlama atölyesini oluşturan Solak ailesini temsilen plaket alan Gökhan Solak ise öğrencilere kısa bir konuşma yaptı.

Solak konuşmasında, kendileri zamanında bilgisayar olmadığını, internetin henüz keşfedilmediğini belirterek, bugünkü koşullarda ülkenin çok fazla aşama kaydettiğini, öğrencilerin ise çok geniş imkanlara sahip olduklarını söyledi.

Bilimsel gelişmelerin çok hızla ilerlediğini sözlerine ekleyen Solak, ”İnşallah buradan yetişecek öğrenciler sayesinde çok hızlı gelişme aşaması kaydedecek. Gelişme hızını yakalayıp geçeceğiz inşallah” dedi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.