DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2078088-1,19%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

346 okunma

Yemenici: ”Bilinçli Olarak Konuyu Çarpıtma Çabası Var”

ABONE OL
30/01/2019 11:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan ”Akçakoca Belediyesi 5 yılda yemeğe 3 milyon 600 bin lira ödeme yaptı” şeklindeki yazılar üzerine Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye konunun ne olduğunu sorduk. 

Başkan Yemenici, yapılan paylaşımların gerçek dışı paylaşımlar olduğunu belirterek, yemek masraflarının temsil ve ağırlama giderleri içerisinde gösterildiğini fakat temsil ve ağırlama kalemlerinin çok sayıda olduğunu, yemek faturalarının bu kalemlerden sadece bir tanesi olduğunu ifade etti.

Başkan Yemenici, belediye meclisi olarak her yıl sonunda yapılan meclis toplantısında, yıl içinde yapılan tüm harcamaların bir rapor haline getirilerek tüm meclis üyelerine dağıtıldığını ve üzerinde tartıştıklarını da belirtirken, 5 yıl boyunca yapılan yemek masrafı toplamının 501 bin lira olduğunu söyledi.

Yemenici ayrıca, temsil ve ağırlama başlığı altında muhasebe kaydı tutulan 3 milyon 600 bin liralık giderler toplamının içinde başlıca şu alanlarda yapılan harcamaların yer aldığını söyledi:

  • Konaklama giderleri
  • Emitt uluslararası turizm fuarları
  • Bilim şenliği organizasyonu
  • Yemek giderleri
  • Diğer tanıtım organizasyonları
  • Karne şenliği etkinlikleri
  • DOGAY fotoğrafçılık günleri 
  • Palamut Briç turnuvaları gibi bir çok alanda yapılan temsil ve ağırlama harcamaları…

Belediye Başkanı Yemenici, bu harcamalar içinde yemek ağırlamasına ayrılan 501 bin liranın da ağırlıklı olarak Bakanlar ve onlara eşlik edenlere verilen yemekler, Valilik ve Kaymakamlık gibi kamu idarecilerine verilen yemek veya kahvaltılar, çeşitli branşlarda ödül alan hemşehrilere yapılan ağırlama giderleri, makam ziyaretlerinde sunulan ikramlar gibi doğal harcamalar olduğunu söyledi.

Yemenici, sosyal medya üzerinden kamuoyunu aldatmaya yönelik paylaşımların ise kaynağı belli olan çevreler tarafından servis edildiğini ifade ederek, yapılan paylaşımların insafa ve vicdana sığmayacak beyhude çabalar olduğunu söyledi.

”Tüm hünerleri iftira atmak olan kesimler kendilerini bu kadar zorlamasınlar. İstedikleri anda belediyemizden tüm bilgileri belgeleri zaten alabilirler. Akıllarına takılan tüm sorulara yanıt bulabilirler” şeklinde konuşan Yemenici, bazı çevrelerin kendisine çamur atmak isterlerken, aslında ürettikleri yalanlarla Akçakoca’ya ve Akçakoca halkına haksızlık yaptıklarını sözlerine ekledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.