DOLAR 32,5726 0.09%
EURO 35,0352 0.53%
ALTIN 2.428,230,22
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091976-3,82%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

382 okunma

YEMENİCİ: “BÜTÇENİN AÇIK VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!“

ABONE OL
09/04/2019 19:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmiş dönem belediye başkanı Cüneyt Yemenici, Okan Yanmaz Başkanlığındaki İlk Meclis oturumunda okunan, MHP ve CHP’li üyelerin onay vermediği 2018 faaliyet raporu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yemenici, belediye bütçesinin açık vermesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Her yıl hazırlanan tahmini bütçenin yıl sonu itibari  ile gerçekleşme oranı , gelir gider borç alacak kalemlerinin meclise sunulup bilgi verildiğini vurgulayan 2018 yılı faaliyet raporunda da öngörülen bütçenin 61 milyon TL olduğuna dikkat çeken Yemenici, “Yıl sonu itibari ile harcamalar  49 milyon tahsilat ise 35 milyon olarak gerçekleşmiştir. Aradaki 15 milyon TL tahsil edilememiş rakam olup alacak hanesindedir ve 2019 devir etmiştir. Dolayısıyla bütçe açık vermemiştir. Kaldı ki tahmini bütçede öngörülen rakamların altında bir harcama olmuştur. borç karşılığında alacak devretmişiiz. Bunu öğrenmek zor değil. Gidip muhasebeden öğrenmek mümkün.  Bu devir her dönem böyle yapılmış olup  bizde bu uygulama ile devir aldık. Bir açık varmış para kaybolmuş gibi bir algı oluşturmak, İnsanları suçlamak kafa karıştırmak hiç hoş olmayan bir durumdur” dedi.

Meclis üyelerinin dörtte üçü onaylamadan Sayıştay’a dosya gitmez

 

Kendilerinin de belediyeyi önemli bir borçla devraldıklarını ancak bunu siyasi bir malzeme yapmadıklarını vurgulayan, borç yaptıkları oranda Akçakoca’ya kazandırdıklarının ortada olduğuna dikkat çeken Yemenici, çıkan haberlerin gerçek olmadığını ve olumsuz bir iş yapılmış gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını vurguladı.

Yemenici sosyal medya açıklamasında; ”Faaliyet raporu nedir ve ne demektir iyice okuyup öğrenmek lazım.  Faaliyet raporunun reddedilmesi için 4/3 çoğunluk gerekmektedir. Hiçbir hukuki yaptırımı yoktur. Daha önceki 4 yılda tüm faaliyet raporlarımız oy birliği ile onaylanırken ve biz görevi devraldığımızda bir önceki yönetimin faaliyet raporunu oybirliği ile onaylarken bugün meclis toplantısında yaşananlar çok manidar gözükmektedir.

”Belediyemizdeki görev süremiz boyunca sayıştay ve içişleri bakanlığından her yıl müfettişler gelmiş ve alnımızın akıyla tüm denetimlerden çıkmışızdır. Seçim süreci boyunca algı yapmaya çalışanlar seçimden sonrada algı operasyonuna devam etmektedirler. Belediye yönetmeyi spor kulübü yönetmek zannedenler, yönetimin ibraa edilmemesi diye birşey söz konusu değildir. Hiçbir an bahane üretmeden hizmet ürettik ve eserlerimiz herkesin gözünün önündedir. Allah var, gam yok…” ifadesine yer verdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.