DOLAR 32,5650 0.06%
EURO 34,9022 0.12%
ALTIN 2.435,710,53
BIST 9.727,430,05%
BITCOIN 2054826-4,46%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

358 okunma

Yemenici, Halk Sağlığı İçin Laboratuvarında Dezenfektan Üretiyor

ABONE OL
19/03/2020 14:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın önceki dönem belediye başkanı eczacı Cüneyt Yemenici, kendisine ait işyerinin laboratuvarında dezenfektan üreterek düşük fiyatla halka satıyor.

Son günlerde tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı eczacı bilgilerini kullanan Yemenici, düşük maliyetle hazırladığı dezenfektanları, çok küçük bir kâr marjıyla halka sunuyor.

Koronavirüs salgınına karşı oldukça önemli olan dezenfektan ve antiseptikler, piyasanın kriz fırsatçıları yüzünden ya bulunamıyor ya da fahiş fiyatlara satılıyor.

Benzer sorunun Akçakoca’da da yaşanması üzerine eczacı Cüneyt Yemenici, mesleki bilgilerini kamu yararına kullanmak için elini taşın altına koydu.

Türk Eczacılar Birliği’nin soruna eğilmesi ve eczanelerde dezenfektan üretimi için Bilim Kurulu’ndan onay çıkmasının ardından Yemenici de zaman kaybetmeksizin kendi dükkanının laboratuvarında dezenfektan üretmeye başladı. 

Yemenici, halk için ucuza dezenfektan üretmek ve ihtiyaç duyulduğunda ucuza satın alınabilir kılmak için dezenfekte solüsyonunu ürettiğini ifade ederken, alkole yapılan art arda zamlar olmazsa dezenfektanları çok daha ucuza satmayı hedeflediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde dizinden ameliyat olmasına rağmen istirahat etmek yerine laboratuvara giren Yemenici, önceliğinin para kazanmak değil, kamu sağlığı olduğunu belirterek, ”Akçakoca’da bu eksiklik hissedilmesin diye kendim bizzat sakat ayağım ile hazırlamaya gayret ediyorum. İnşallah kısa zamanda bu beladan kurtuluruz” dedi.

”Günümüzün en büyük ihtiyacı”

Yemenici, eczanecilerin fırsatçılığın içerisinde olmayacağına inandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Günümüzün en büyük ihtiyacı diyebiliriz. Dezenfektanlar herkesin arayıp sorduğu bir ürün oldu. 200 mililitreyi 20 liradan satıyoruz. Tabi şöyle bir şey var. Son dönemlerde alkol temini noktasında sıkıntı da çekiyorduk. Tabi benzinin içine konulan etil alkol miktarını 2 aylığına sıfırladılar. O nedenle arz noktasında şu anda sıkıntı yaşanmıyor. Ama alkol pahalı. Bize pahalıya geliyor. Ürünlerin fiyatları biraz arttı ama ben hiçbir eczacımızın böyle bir fiyat fırsatçılığının içerisinde olmayacağımı biliyorum. İnşallah bu süreci hızlı bir şekilde atlatırız. Normal hayatımıza devam ederiz diye umut ediyorum.”

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.