DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0702 -0.18%
ALTIN 2.296,300,84
BIST 9.036,872,61%
BITCOIN 22832300,63%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

288 okunma

YEMENİCİ : “KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN DÖNÜŞ YOK”

ABONE OL
07/12/2017 15:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici   Kentsel Dönüşüm Projesi Konusunda Kamuoyunda Gerçek Olmayan  Asılsız Yorumlar İle Bilgi Kirliği Oluştuğuna Dikkat Çekerek, “Proje Akçakoca’nın  Gelişimine Ve Turizmine Katkı Verecek  En Önemli Yatırımımızdır. Bundan Dönüş Asla Söz Konusu Değildir. Her Şey Yasal Süreç İçinde Sürmektedir“ Açıklamasında Bulundu.

BİRİLERİ BU İŞ BİTTİ SANMASIN 

Akçakoca’nın en güzel, en değerli ancak en atıl konumdaki bölgesinde Akçakoca’nın çehresini ve kaderini değiştireceği en önemli Projenin %90 bölümünün tamamlanmış olduğuna ve büyük bölümünde yıkımların tamamlandığına dikkat çeken Başkan Yemenici, şu açıklamayı yaptı:

”Bilindiği üzere kalan binaların hak sahipleriyle bir anlaşmazlık yaşandı ve hukuki yola başvuruldu. Süreç devam ediyor. Birileri sanırım bu süreci iş bitti, durdu ve proje devam etmeyecek gibi zannediyor. Bu böyle değil.  İdare mahkemeleri usul ve esas yönünden bir eksik varsa bununla ilgili bir karar verir ve düzeltilmesini ister. Dolayısıyla projenin sonlanması diye bir şey yok. Kararı bekliyoruz. Ayrıca Çevre Şehircilik bakanlığımız bu gibi sorunlu yerlerin çözümüne yönelik yeni bir kararname hazırlığında. Ancak,  bizim bu düzenlemeyi beklemeye de ihtiyacımız yok. İşi yavaşlatan çok örnek var biz girişimlerimizi yapıyoruz. Karar bekleniyor, mahkemelerin verdiği karar esastır  ve uymak zorundayız Ancak proje durmadı durmayacak ve yoluna devam edecek.”

BAZI BİNALAR KAÇAK GÖZÜKÜYOR

Yemenici yıkımı gerektiren bazı binaların kaçak gözüktüğüne dikkat çekerek sürdürdüğü açıklamasında  “ Biz kararı mahkemeler versin istedik. Kaçak gözüken binalarla ilgili bir yaptırım istemedik . Ancak farklı bir pozisyonda bir karar çıkarsa bizim uygulayacağımız başka yollar da var. Kanunun belediyeye tanıdığı haklar var. İnşallah buna gerek kalmaz. Bizim hedefimiz 2018 içinde bu yıkımları bitirip temeli atmaktır” dedi.

BİZİM UYGULAYACAĞIMIZ FARKLI YOLLAR DA VAR

Kimsenin bu konuda şüphesinin olmamasını isteyen Yemenici, açıklamasını, “Bazılarının burada ne yapılacak, nasıl bir uygulama olacak bilmiyoruz  tavrını takınmasını anlamıyoruz. Her şey apaçık ortada ve paylaşıyoruz. Burada Akçakoca’nın ticaretini, turizmini ve görselliğini tüm canlılığıyla ortaya çıkaracak çehresini ve kaderini değiştirecek proje yükselecek” diyerek tamamladı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.