DOLAR 32,5989 0.25%
EURO 34,8275 0.45%
ALTIN 2.410,23-0,91
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21545700,70%
Düzce
27°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

417 okunma

YEMENİCİ SAYAÇ TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU

ABONE OL
29/12/2017 09:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ELEKTRONİK SU SAYACI DEĞİŞİMİ VATANDAŞA BÜYÜK AVANTAJ GETİRMEKTE

Başkan Yemenici Su Sayaçlarında Kartlı Sisteme Geçmenin Vatandaşa Büyük Yararlılıklar Getirdiğini Belirterek Yılda 200 TL Gibi Bir Paranın Vatandaşın Cebinde Kalacak Şekilde Bir Uygulama Getirdiklerini Söyledi.

HEM VATANDAŞ HEM DE BELEDİYE KAZANACAK

Belediyenin aldığı karar doğrultusunda su sayaçlarında kartlı sisteme geçişi teşvik eden uygulama ile ilgili kamuoyundaki  bilgi kirliliğine ilişkin bir açıklama yapan Başkan Yemenici şunları söyledi:

”Kesinlikle vatandaşın yararına olan bir uygulamadır. Bunu yapmamızdaki amacımız  vatandaşımızın daha ucuz ve ekonomik su kullanımını sağlamak, bunun yanında önemli bir oran teşkil eden kayıp kaçağı önlemektir. Şimdi uygulanan sistemde tüketicinin  her ay endeksi okunmakta ve vatandaş bedelini ödemeye gelmekte. Kartlı sistemde ise  dolumu yaptıktan sonra 4 -5 ay su ile ilgili bir sorunu olmayacak. Kayıp kaçak oranı çok yüksek. Bunu bu sistemde kontrol edebileceğiz. Bu su da bu belediye de hepimizin. Topladığımız paraları alıp başka bir yere getirecek değiliz. Akçakoca’mıza harcıyoruz. Parkını, yolunu, kaldırımını, kanalizasyonunu yapıyoruz. Yerel yönetimlerde 2018 Mayıs ayına kadar kayıp kaçakların %20’nin altına düşürülmesi ile ilgili bir genelge var. Biz de buna uymak, esas almak zorundayız. Nazmi Başkan döneminde başlayan içme suyu projemiz, barajın tamamlanması, yeni hatların döşenmesi, yeni arıtma yapımı ile devam ediyor. Büyük oranda harcama yapmış olmamıza karşın biz suya konutlarda zam yapmadık.”

KAZAN KAZAN MODELİ

”Hem  vatandaşın hem belediyenin yararına olan bu uygulama, yani  kartlı sayaca geçiş önceki dönemde başladı. 900 olan abone sayımız bugün 5 bini buldu. Yoğun bir talep var. Her gün yüze yakın abonemiz geçiş için baş vuruyor. Başlattığımız 50 metre küplük bedava su kampanyamız Ocak ayı sonuna kadar sürecek. 50 Metre küp su 125 TL demek. 5 TL endeks okuma noktasından 125 TL hibe su verme aşamasına gelmişiz.”

TÜKETİCİ DERNEĞİ VATANDAŞIN KARINI GÖREMEDİ Mİ?

”Şu anda ömrünü tamamlamış sayaçlarla 4 kişilik bir ailenin yıllık tüketimi 540 TL civarında olurken, kartlı sistemde bu rakam 400 TL ye düşüyor. Aile, yıllık 150 TL az para ödeyecek. Tüketici Derneği yaptığı açıklamada vatandaşın kazancını görmeden buna belediye karışamaz demiş. Belediye her şeye karışır. Yapılan binaya da, yola da, rengine de,  dikilecek ağaca da her şeye karışır. Belediye kanununu iyi okusunlar. Bu konuda yetki Meclis’indir. Başkanın da değil. Belediyemiz de Meclis’in aldığı bu kararı hızla devam ettirmektedir.”

YANLIŞ ANLAMA OLMASIN

”Bu uygulamada ceza kesileceği, icraya verileceği veya başka yaptırımlar uygulanacağı gibi söylemler var. Benim de kulağıma geliyor. Kati surette böyle bir uygulama yoktur. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı cezalandırmak yoluna gitmedik, gitmeyiz de. Tabi ki imar, zabıta, fen işleri birimleri yasal olmayan konularda  bir suç işlenmişse gerek görüldüğü halde ceza da uygulanır. Ancak kartlı sisteme geçiş le ilgili vatandaşımıza ceza gibi bir uygulamamız olmayacak.”

SEÇİM SÜRECİNE GİRDİK

”Vatandaşın yararına olduğu bir uygulamada, seçim sürecine girdiğimiz dönemde cezai uygulama yaparak ayağımıza kurşun sıkma hülyasında değiliz. Biz hem Mayıs ayında uygulanacak kati genelgeye uyma hazırlığı hem de vatandaşımızın yararına bir uygulama  hedefledik.”

SU KESİLİR KORKUSU YOK

”Bazı duyumlar alıyoruz. Su kesilirse diye… Vatandaşımız şuna emin olsun, bu sistemde su biterse susuz kalınırmış. Kesinlikle bu doğru değil. Suyun bitmesi durumunda kartınızı takıp çıkardığınızda 3 ton yedekteki suyunuz sisteme yüklenir. Sizde bu arada yükleme yapabilirsiniz. Kolayca yükleme yapılabilmesi için Çuhalı ve Merkez çarşımıza iki yükleme noktası konuşlandırıyoruz. Yoğunluğa 1 Şubata kadar cevap veremezsek süre de uzatılabilir.

GEREKİRSE DEĞİŞİMİ BİZ YAPACAĞIZ

”Vatandaşlarımıza bu kampanyadan yararlanmasını öneriyoruz. Yoksa kalibrasyonu bozulmuş 10-15 yılı aşkın saatlerin vatandaşa fazla ya da eksik yazması söz konusu. Kartlı sayaçta yalnızca kullanılan suya bedel ödenirken, eski saatlerde kesinti sonrası boru arızalarında oluşan havanın da parasını ödemek durumunda kalınıyor. Bu yaptığımız uygulama, tüm işlerimizde olduğu gibi vatandaşın yararınadır. Kimse bundan farklı hesaplar çıkarmasın.”

 BİZE GÜVENİN

”Vatandaşa çağrım şudur. Bizim sözümüze güvensinler. Hiç tereddütleri olmasın, gelsinler gönüllü olarak 50 Metreküp sularını bedava alsınlar ve bu uygulamadan yararlansınlar.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.