DOLAR 32,5044 -0.12%
EURO 34,9566 0.31%
ALTIN 2.433,530,44
BIST 9.796,330,76%
BITCOIN 2085056-3,43%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

383 okunma

YEMENİCİ’YE KARŞI ADAY ADAYI OLMADILAR

ABONE OL
16/11/2018 17:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti’de belediye başkan aday adaylığı başvuruları için bugün son gündü. Müracaatlar saat 17.00’de sona ererken hiç kimse aday adaylığı müracaatında bulunmadı.

Özellikle kamuoyunda aday adaylığı için ismi geçen bazı siyasetçilerin de mevcut belediye başkanı Cüneyt Yemenici lehine adaylık müracaatında bulunmadıkları öğrenildi.

Bazı yerel medya organlarında aday adayı olacaklarına yönelik yazılan haberler üzerine gözler, isimleri anılan Erol Solak, Dursun Çakır, Mehmet Nazım Pazvant, Esvet Sarıoğlu, Burçin Sarıcan, Dergah Akça ve Mustafa Ezer’e çevrilmişti.

Her biri siyaset alanında oldukça donanımlı olan bu isimlerin aday adayı olmamaları, mevcut belediye başkanı Cüneyt Yemenici’yi başarılı buldukları, dolayısıyla yeni bir aday çıkartmaya gerek olmayacağını düşündükleri şeklinde yorumlanıyor.

Tek tek değerlendirildiğinde ismi geçen deneyimli Akçakoca siyasetçilerinin, bırakınız belediye başkanlığı yapmayı, gözleri kapalı olarak bakanlık yapacaklarına kimse şüphe duymuyor.

Hal böyle iken başarılı geçmişlere sahip bu isimlerin bu dönem belediyecilik macerasına girmek istememeleri, mevcut başkan Yemenici’ye duydukları güvenin ve verecekleri destek ile oluşturacakları işbirliğinin de bir işareti olarak algılanıyor.

Yaptıkları tüm işlerde; gerek iktisadi, gerekse de sosyal işlerde başarılı işlere imza atan, her biri kendi alanında ödev ve sorumluluk bilinciyle hareket eden bu isimlerin, kendisi lehine adaylık müracaatında bulunmamış olmaları ise herkesten çok Cüneyt Yemenici’yi mutlu edecek.

Zira, adı zikredilen isimlerin kendisine rakip olmak yerine, dava arkadaşları olarak yanında yer almaları, seçimlerde Yemenici’nin elini ziyadesiyle güçlendirecek.

Genç ve deneyimsiz bir adayken bu destekler ve işbirliğinin neticesinde 2014 belediye seçimlerini kazanan Yemenici’nin, meslek bilgisinin zirvesinde olduğu bu günlerde aynı desteklere sahip olması, işini daha da kolaylaştıracak.

Anlaşılan Cüneyt Yemenici, 2014’te olduğu gibi 2019 yerel seçimlerinde de arkasına aldığı tank gücünde destekle mücadelesini verecek.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.