DOLAR 32,5077 0.17%
EURO 34,7670 0.1%
ALTIN 2.491,491,20
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20671235,68%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

330 okunma

YENİ BELEDİYE’DEN ‘HA HASAN KEL, HA KEL HASAN’ UYGULAMASI

ABONE OL
16/04/2019 14:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın çiçeği burnunda belediye başkanı Okan Yanmaz’ın göreve geldikten sonra yaptığı ilk icraatı, Çuhallı çarşısından denize dökülen yer altı suları ile ilgili bir çalışma oldu.

Önceki iki belediye başkanı döneminde de Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından müdahale edilen yar altı suyu, yağmurun çokça yağdığı günlerde denize akarken, sıcak mevsimde kuruyan yatak denize yakın bölgede zaman zaman kötü kokulara neden olmaktaydı.

Bir önceki belediye başkanı Cüneyt Yemenici, konuyla ilgili olarak defaten yaptığı açıklamalarda, mevcut yeraltı sularını boru vasıtasıyla yeni yapılacak olan arıtma tesisine bağlayacak bir projeyi hayata geçireceğini söylüyordu.

Kanalizasyon diye propaganda yaptılar

Mevcut belediye başkanı Okan Yanmaz ve kendisine bağlı medya organları tarafından özellikle seçim öncesinde, o bölgeden denize akan temiz suyun kanalizasyon olduğu sürekli propaganda edilmişti.

Seçimlerden sonra konuya el atan Başkan Yanmaz, kanalizasyonla ilgisi olmayan suyun sadece yeraltında biriken temiz su olduğunu Fen İşleri Müdürlüğü’nden öğrendikten sonra yeni bir çalışma başlattı.

”Eğer kanalizasyon ise boru işi de yanlış. Değilse neden o şekilde propaganda yaptılar”

Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü birkaç günlük çalışma sonrasında, daha önce üstü açık olarak denize akan yeraltı suyu, yürütülen yeni çalışmayla bir boru içerisinde denize dökülmeye başlandı.

Yapılan yalan haberlere yönelik tepkilerini sosyal medya organlarında paylaşan kimi Akçakocalılar ise, ”O su pis su değilse neden seçim öncesinde ısrarla kanalizasyon diye algı oluşturmaya çalıştılar. Hani denize kanalizasyon akıyordu. Eğer kanalizasyon ise eskiden üstü açık olarak denize gidiyordu, şimdi ise boru içine konarak denize akıtılıyor. Değişen ne var ki?” demekten kendilerini alamadılar.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.