DOLAR 32,4595 -0.1%
EURO 34,8122 -0.56%
ALTIN 2.438,450,11
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073208-1,10%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

383 okunma

Yer Tespiti Yapıldı: Seyir Terasının Yapımına Başlanıyor

ABONE OL
12/08/2019 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Turizmine can katacak olan seyir terası yapılması konusunda yer tespiti yapıldı. İnşaat önümüzdeki günlerde başlatılacak.

Güneşin hem doğuşu hem de batışının deniz üzerinden gerçekleştiği nadide yerlerden biri olan Akçakoca’da seyir terasının olmayışı bir eksiklikti.

Bu eksikliği gidermek için kolları sıvayan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ayazlı mahallesi Limoncuk falezleri üzerinde arazisi olan bir bağışçıyla anlaşarak seyir terasının yerini belirlemiş oldu.

 

Mülkiyet sahibi olan Aydın Akın’la uzun süredir protokol yapma çalışması yürüten Başkan Yemenici, sonunda bir anlaşma sağlandığını ve inşaata kısa süre içinde başlanacağını söyledi.

Bağışçıyla yapılan protokol sonucunda Akçakoca Belediyesinin teknik birimleri, Limoncuk falezlerine yapılacak olan cam seyir terasının projesini hazırladılar.

Akçakoca belediyesinin bağışçı Aydın Akın ile yaptığı protokolde şu maddeler yer alıyor:

  • Yapılacak cam terasın adı ”Hacı müteahhit Osman Akın Terası” olacak.
  • Ayda iki kez, her ayın ilk ve son Perşembe günleri 65 yaş üstü vatandaşlara çay ve kahve ücretsiz verilecek. Aksi taktirde Haziran, Temmuz, Ağustos teras gelirleri bağışçıya kalacak.
  • Bağışçıya ait 1.177 m² arazinin 250 m²’lik yan tarafı ‘Günübirlik Alan’ olarak bağışçıya bırakılacak, diğer bölümün tamamı Akçakoca belediyesine bedelsiz terk edilecek.
  • Belediyeye terk edilen cam terasta alkollü işletme ve kumar işletmesi olmayacak.
  • Terasın giriş bölümüne bağışçı Aydın Akın tarafından yazılan teşekkür tabelası asılacak.
  • Belediye Başkanlığı hukuk çerçevesinde yapacağı işlerde bağışçıya kolaylıklar sağlayacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.