DOLAR 32,4892 -0.17%
EURO 34,9914 0.4%
ALTIN 2.433,130,43
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2096115-0,70%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

308 okunma

YERLİ ÜRETİM LOGOSUNU KULLANMAYAN YANDI

ABONE OL
03/10/2018 12:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugünden itibaren uygulamaya koyulan market ürünlerinde yerli üretim logosu koyulması zorunluluğu konusunda Düzce Valiliği’nde yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada uymayanlara 274 lira para cezası verileceği vurgulandı.

Tüketicilere yönelik mal satışlarında, ürünün Türkiye’de üretildiğini göstermek üzere tüketicilerin dikkatini ilk bakışta çekecek nitelikte yerli üretim logosu hazırlandı.

Bugünden itibaren zorunlu olacak logolarla ilgili Düzce Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı.

Türkiye’de üretilen malların etiketlerinde “yerli üretim” logosu kullanma zorunluluğu 18/9/2018 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştı.

15 günlük geçiş süreci sona eren “yerli üretim logosu”nun kullanımı 03 bugünden itibaren  zorunlu olarak başladı.

Üretimi Türkiye’de yapılan ürünlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde kullanılması zorunlu yerli üretim logosunun Bakanlıkça belirlenmiş şekline ve kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çeken Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı; “ YERLİ ÜRETİM logosunun Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunludur.Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilmelidir.Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda “YERLİ ÜRETİM” Logosu Ticaret Bakanlığı Kurumsal Kimlik Kılavuzunda yer alan oranlara uyulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Düzce’de “Yerli Üretim” Logosunun kullanımının sağlanması konusunda gerekli kılavuzluk ve denetim görevlerinin en iyi şekilde yerine getirileceğini belirten Vali Dağlı, yerli üretim logosunun mevzuata aykırı kullanılması durumunda etiket başına 274 lira para cezası uygulanacağını da vurguladı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.