DOLAR 32,5393 0.26%
EURO 34,8589 0.3%
ALTIN 2.477,020,61
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2009085-3,66%
Düzce
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

322 okunma

YİĞİT BAŞKAN KUMPASI BOŞA ÇIKARTTI

ABONE OL
18/11/2018 18:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yığılca İlçesi Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in damadı Muhammed Mustafa Keleş, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Başkan Yiğit’in oğlu Selçuk Yiğit’in de gözaltına alındığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığı da öğrenildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Ereğli’de operasyonlar düzenledi. Operasyonda, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in Erdemir Fabrikasında çalışan damadı Muhammed Mustafa Keleş ile S.Y. ve E.D. isimli iki kişi daha gözaltına alındı.  

Şahıslar emniyette ki ifadelerinin ardından adliyede çıkarılırken mahkeme, Muzaffer Yiğit’in damadı Muhammet Mustafa Keleş’in tutuklanmasına karar verirken, diğer sanıklar S.Y. ve E.D.’nin adli kontrol şartı ile serbest bırakılması yönünde beyanda bulundu.  

Öte yandan, çeşitli basın yayın organlarında Başkan Yiğit’in oğlu Selçuk Yiğit’in de konuyla ilgili Ereğli’de gözaltına alındığı yönündeki çıkan haberlerle ilgili Öncü TV olarak telefonla ulaştığımız Selçuk Yiğit, böyle bir durumun yaşanmadığını dile getirdi.  

İsim benzerliğinden ötürü adının kullanıldığı ifade eden Yiğit, konuyla ilgili hukuki çalışmaları da başlattığını sözlerine ekledi.

Yiğit açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

”Bugün bazı ulusal ve yerel haber sitelerinde şahsımın adının geçirilerek oğlum Selçuk Yiğit’in FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak adli kontrol şartı ile serbest kaldığı iddia edilmiştir. Fakat haberde adı geçen S.Y’nin oğlum Selçuk Yiğit ile uzaktan yakından bir bağlantısı yoktur. Herhangi bir gözaltı herhangi bir adli kontrol şartı bulunmamaktadır. Seçim öncesi tarafıma KUMPAS kurulmaya çalışılmıştır. Fakat başarılı olamamışlardır. İlgili haberde yer alan Oğlum Selçuk Yiğit’in hiç bir şekilde gözaltına alınmadığını belirtir, ilgili ulusal ve yerel haber siteleri hakkında yarından itibaren suç duyurusunda bulunarak hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.